Ovo je KLJUČNI MESEC za razvod: Zašto se većina parova RASTAJE baš u ovom periodu godine?

Ljubav i seks

U toku godine postoji vreme i sezona kada se određene stvari najčešće dešavaju, uključujući i ključne trenutke u vezama.

Izvor: 24sedam.rs/K. B.  |  

Foto: LightField Studios/Shuttrstock

Foto: LightField Studios/Shuttrstock

.

Dok su topliji meseci obično rezervisani za druženje, izlaske i opušteniji život, zimski meseci često se smatraju „sezonom veza“ zbog više vremena koje se provodi u zatvorenom prostoru, uz maženje i grejanje. Ali koje je najpopularnije vreme za razvod? Koji su meseci kada se ljudi najčešće odluče za raskid i zašto?

Prema podacima sa veb-stranice „FindLove“, mart se često naziva „mesecom razvoda“. Pretrage vezane za razvod porastu za čak 50% tokom ovog meseca.

Advokat iz Mineapolisa, Mark Onstad, ističe da mnogi parovi koji su razmišljali o razvodu već neko vreme čekaju do marta kako bi izbegli dodatni stres tokom praznične sezone.

Ovo ima smisla, jer nas često podsećaju da je praznična sezona vreme čarolije i okupljanja porodice. Mnogi parovi odlažu odluku o razvodu kako ne bi poremetili praznično veselje. Međutim, nakon praznika, stres od porodičnih okupljanja, finansijske teškoće i izazovi u karijeri, zajedno s pritiskom da budemo „srećni“ tokom praznika, mogu da dovedu do toga da neki partneri potraže utehu u vanbračnim vezama tokom ovog perioda.

Prema studiji o prazničnoj depresiji vodećeg bračnog terapeuta, dr Boni Eker Vejl, čak 56% muškaraca i 42% žena koji varaju svoje supružnike to čini tokom praznične sezone. Ove afere često dovode do podnošenja zahteva za razvod posle Nove godine i zimskih praznika, kako od strane partnera koji otkriju prevaru, tako i od strane onih koji su se sami upustili u varanje i sada žele prekinuti brak.

Read More