Ovo je najveća GREŠKA koju pravimo kada se osećamo ZAPOSTAVLJENO u vezi ili braku

Ljubav i seks

Mnogi u vezama zaboravljaju da ne smeju da se oslanjaju isključivo na partnera kako bi se osećali posebno.

Izvor: zadovoljna.hr/Z. A.  |  

Foto: fizkes/Shuttrstock

Foto: fizkes/Shuttrstock

.

Osećate se zapostavljeno i usamljeno? Mislite da partneru niste važni kao na početku veze ili braka? Nedostaje vam njegove pažnje? Ne žurite sa zaključcima! Manjak pažnje koju primate može imati brojne uzroke.

Najveća greška koju žene rade u takvim situacijama je optuživanje. To ne treba da radite pre nego što znate sa čime se vaš partner nosi. Možda je u pitanju stres vezan za posao, neka bolest, problemi sa roditeljima, ostatkom porodice ili sa bliskim prijateljem.

Stručnjaci ističu da niste spremni da saslušate njegovu stranu priče ako ga optužujete za određeno ponašanje. Iz istoga razloga, on neće hteti da vam se poveri. Štaviše, ako ga optužujete da je nešto pogrešno uradio bez ikakvih dokaza, to bi moglo još više emotivno da ga udaljiti od vas.

Budite saosećajni, dajte mu priliku da se izjasni, saslušajte što ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procenjujte i delujte.

Mnoge osobe u vezama zaboravljaju da se ne smeju da se oslanjaju isključivo na partnera kako bi se osećale posebno, privlačno ili uspešno.

Budite sami sebi na prvom mestu, naučite kako sebi da ugodite, posvetite se svom mentalnom zdravlju pa ćete se onda lakše nositi sa svim eventualnim izazovima u vezi ili braku.

Read More