OVO NISTE ZNALI! Grčki jogurt možete jesti svaki dan, neće štetiti vašem organizmu! Doznajte i zašto

FOTO: Pixabay

ZDRAVA NAMIRNICA

+
AAA

OVO NISTE ZNALI! Grčki jogurt možete jesti svaki dan, neće štetiti vašem organizmu! Doznajte i zašto

Autor: Dnevno.hr

Osim voćnih jogurta za pripremu raznovrsnih obroka puno se više koristi onaj grčki. Naime, mnogi vjeruju kako zahvaljujući njemu njihova prehrana postaje zdravija. No jeste li se ikada zapitali što se događa s vašim tijelom kad redovito jedete grčki jogurt?

“Grčki jogurt izvrstan je prijenosni protein, a može vam pomoći i u utaživanju gladi”, kaže Katherine Brooking za portal Eat This, Not That. Katherine je dodala i kako grčki jogurt također može pomoći u borbi protiv masnoća na trbuhu.

Prema nedavnom istraživanju predstavljenom na godišnjoj konferenciji Društva za endokrinologiju istraživači su otkrili da kada se protein razgradi, jedna od rezultirajućih aminokiselina, fenilalanin, pokreće hormone koji pomažu smanjiti apetit, što može dovesti do gubitka kilograma.

“Svi su jogurti izvrsni izvori kalcija, kalija, proteina, cinka i vitamina B6 i B12”, kaže Brooking, ali napominje da ono po čemu se razlikuje grčki jogurt je gušća i kremastija tekstura, jer se tekuća sirutka procijedi.

“Grčki jogurt također sadrži probiotičke kulture i ima manje laktoze“, kaže stručnjakinja. Ističe da grčki jogurt ima gotovo dvostruku količinu proteina.

“Redovito konzumiranje grčkog jogurta može vašim crijevima pružiti zdravu dozu probiotičkih bakterija jer grčki jogurt može sadržavati žive aktivne kulture”, kaže Leah Silberman iz Tovita Nutrition. Ono što je napomenula je da ne postoje rizici kada se jedete grčki jogurt svaki dan.

“Ograničavajući ga na dvije porcije dnevno. Međutim, možda nećete imati koristi ako odaberete pogrešan grčki jogurt”, kaže Elena Paravantes i ukazuje na važnost obraćanja pažnje na kalorije.

“Još jedan čimbenik koji može smanjiti blagodati grčkog jogurta je ono što mu dodate. Vrlo često u grčki jogurt dodajemo voće, orašaste plodove, sjemenke, žitarice, med, pa, iako su to zdravi dodaci, oni mogu dodati kalorije. Tradicionalno, grčki jogurt se u Grčkoj konzumira ili sam ili mu se doda nekoliko oraha i malo meda. Jogurt je sam po sebi cjelovit obrok koji kombinira proteine, ugljikohidrate i malo masti, tako da nutritivno ne treba ništa drugo“, dodaje.

Autor:Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI


ZDRAVA NAMIRNICA

OVO NISTE ZNALI! Grčki jogurt možete jesti svaki dan, neće štetiti vašem organizmu! Doznajte i zašto


DNEVNA I TJEDNA RUTINA

STRUČNJACI SUGLASNI: Ove četiri vježbe najvažnije su za dobro zdravlje i dug život!


ODGODITE MRENU

Najbolja hrana za zdravlje očiju! Ove četiri namirnice poboljšat će vam vid


UMJERENO S KOLIČINOM

PRIPAZITE! Ako jedete zobene pahuljice često mogli bi razviti zdravstvene probleme

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article