Ovu grešku mnogi rade kada peru posuđe: Ovako ćete skinuti sve mrlje bez oštećenja

Autor: F.F

Tijekom blagdana, kada se često koristi stakleno posuđe namijenjeno posebnim prigodama, često se suočavamo s mrljama od vode i kamenca koje mogu umanjiti sjaj čaša. Perilice za suđe rade sve češće, a time se posuđe više šteti. Ponekad ni jedno pranje u perilici neće riješiti problem te će vaše suđe ostati prljavo.

Kako biste održali kvalitetu i sjaj staklenih čaša, evo nekoliko savjeta:

Foto: Pexels

Ručno pranje

Preporučuje se ručno pranje staklenih čaša umjesto perilice posuđa kako bi se izbjeglo oštećenje stakla tijekom vremena. Ako ipak koristite perilicu, postarajte se da između čaša ostavite dovoljno prostora kako biste spriječili oštećenja od trenja, pišu Nezavisne.

Temperatura

Prilikom pranja u perilici, koristite nižu temperaturu, a kod ručnog pranja, pripazite da temperatura vode za pranje i ispiranje bude približno jednaka kako biste izbjegli pucanje stakla.

Ako imate problema s probavom, ova tri napitka mogla bi riješiti sve probleme

Pravilna oprema

Kod ručnog pranja, izbjegavajte upotrebu grube spužve i abrazivnih sredstava. Za pranje vinskih čaša preporučuje se korištenje četke.

Uz ovaj trik uklonite sve mrlje:

Zakuhajte vodu u posudi. Dodajte destilirani bijeli ocat u posudu i pustite da se zagrije. Uliti topao ocat u čaše ili ih potopiti u plastičnu posudu s octom. Ostaviti potopljene čaše sat vremena. Koristiti četku za vinske čaše kako biste nježno uklonili mrlje s dna. Isprati i osušiti čaše kao i obično. Pravilnim održavanjem, čaše će zadržati svoju kvalitetu i blistavi izgled.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More