Pijte ga svako jutro i ojačaćete imunitet do maksimuma: Najbolji napitak koga preporučuju svi lekari

Zima nam se bliži i period kada virusi vladaju, a s obzirom da je pandemija korona virusa i dalje u jeku vrlo je važno imunitet održati jakim.

Lekari savetuju da se pojača upotreba vitamina D i C i da se telu obezbedi dovoljno sna kako bi bilo u stanju da se izbori sa svim virusima i bakterijama koje vrebaju.
Osim toga ovaj napitak, takođe, može značajno da pomogne u očuvanju zdravlja
Za pripremu će vam biti potrebna samo 3 sastojka:

Propolis kapi
Limun
Med

Priprema:

U čašu tople vode dodajte 15 kapi propolisa, jedan limun i kašiku meda. Dobro pomešajte i napitak je spreman.

Sva tri sastojka su veoma moćna. Limun zbog velike količine vitamina C. Propolis deluje protiv virusa, bakterija i gljivica, pa se smatra lekom 21. veka. Posebnost propolisa je i ta da bakterije na njega ne stvaraju otpornost i nema štetnih popratnih pojava, što je mana sintetskih antibiotika.

Dokazano je da propolis ima antibakterijska, antivirusnna i antioksiditativna svojstva. Jača imunitet, uništava ćelije raka, ali i podstiče regeneraciju tkiva, pa je gotovo nezaobilazan u svakom domu.

Med je prepun esencijalnih nutrijenata i odlično deluje u podsticanju pravilnog rada imunog sistema. Od vitamina, najviše ima riboflavina, niacina i vitamina B6. Prisutne su i amino kiseline, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor i cink.

Stil.kurir