Polazak u školu se bliži, roditelji, ovo su saveti za pametnu kupovinu

Zanimljivosti

Svake godine, već početkom avgusta, svi roditelji dece školskog uzrasta počinju da prave spiskove za kupovinu i da prate akcije i sniženja u prodavnicama školske opreme. Na tim spiskovima su uvek sveske, olovke, sve moguće vrste bojica, rančevi za školu, sezonska garderoba i još mnogo drugih stvari. Ako ste i Vi u ovoj situaciji, onda bi trebalo da se pridržavate saveta koje ćemo napisati u ovom tekstu.

PR

Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock

Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock

.

Kvalitetni rančevi za školu će trajati godinama

.

Jedna od najvažnijih stvari, kada je u pitanju polazak u školu, pogotovo đaka prvaka, su rančevi za školu. Tada uzbuđena deca biraju one rančeve koji su im najlepši, uglavnom sa motivima njihovih omiljenih crtanih ili književnih likova. Međutim, to što je ranac lep, ne znači da je preterano kvalitetan i može se desiti da ćete već kroz par meseci morati da kupujete nov.

Rančevi za školu moraju da budu izrađeni od kvalitetnih, nepromočivih materijala. Obavezno pogledajte kakvi su rasfešlusi i sve ostale kopče i da li će moći da izdrže teret knjiga i svih ostalih stvari koje će deca nositi u njima. Kvalitetni rančevi za školu moraju imati i potporu za leđa, kako bi deci bilo lakše da podnesu težinu knjiga. Osim toga, obratite pažnju i na to da li ranac ima opciju podešavanja dužine ručki, kako biste mogli da ih prilagođavate trenutnoj visini deteta. Tek kada ranac ispunjava sve ove uslove, znajte da će godinama trajati, i da će dete moći, osim za školu, da ga koristi i za odlaske na izlete, kampovanja, pa čak i na more.

Kupujte malo veću garderobu

.

Večita trauma iz detinjstva mnogih milenijalaca koji su odrastali turobnih devedesetih jeste prevelika garderoba. Zbog toga oni sada svojoj deci kupuju „knap“ stvari, što baš i nije dobro za novčanik. Ne kažemo da dete mora da nosi tri broja veću garderobu, ali, na primer, pred polazak u školu možete slobodno detetu kupiti nešto što mu je malo veće jer će mu sigurno već na proleće biti taman. Ovo se posebno odnosi na jakne za prelazni period i farmerice i trenerke.

Sveske kupujte na akcijama

Foto: LStockStudio/Shutterstock

Foto: LStockStudio/Shutterstock

.

Kada je kupovina školskih svezaka u pitanju, najbolje bi bilo da ih kupujete na akcijama u hipermarketima ili u velikim knjižarama. Na ovim akcijama se obično prodaje po nekoliko svezaka u jednom pakovanju i cena im je daleko niža nego da ih kupujete pojedinačno.

Kupujte vlažne maramice na akcijama

.

Iako svi roditelji misle da će se „vlažne maramice u neograničenim količinama“ faza završiti kada deca navrše nekih pet godina, to nije tačno. Pripremite se za to da ćete vlažne maramice uvek morati da imate sa sobom čak i kada deca krenu u školu, a moraćete i da ih pakujete deci u školske rančeve. Zbog toga svi iskusniji roditelji školske dece vlažne maramice kupuju na akcijama „5u1“ i slično i prave zalihe kako bi im uvek bile pri ruci. Uglavnom se radi o manjim pakovanjima koja ne zauzimaju previše mesta u dečijim rančevima.

Bonus savet – kako da kupite kolica za blizance po svojoj meri

.

Mnogi roditelji školske dece imaju i male bebe. Oni koji imaju blizance i školsku decu moraju biti magovi organizacije kako bi uneli red u život svoje dece i postigli sve obaveze koje imaju u toku dana. Čest problem koji ove porodice imaju su prevelika i nedovoljno funkcionalna kolica za blizance.

Kada kupujete kolica za blizance morate, pre svega, da razmišljate o prostoru. To znači da morate da izmerite prtljažnik automobila, lift, stepenice, ulazna vrata i slično. Osim toga, pre kupovine morate razmisliti o tome gde ćete voziti ta kolica. Ukoliko ćete decu voziti isključivo po asfaltu i betonu, onda možete bez problema kupiti lagana kolica za blizance, u suprotnom, morate pazariti ona sa dobrim amortizerima i dobrim gumama. Ako kupujete kolica za blizance, a deca već mogu da sede, onda slobodno kupite kišobran kolica koja se izuzetno lako sklapaju i ne zauzimaju previše mesta u gepeku, pa ćete imati dovoljno mesta za ostale stvari, a svi znamo da ih višečlane porodice imaju mnogo.

Read More