Popravite vaš vid bez naočala sve što vam je potrebno jeste bijeli luk!

1292

Vaše oči vam dozvoljavaju da vidite svijet,gledanje u ekran iscrpljuju naše oči i pogoršavaju probleme koji dolaze sa godinama.

Gubitak vida povezuje sa starenjem, u nekim slučajevima više pogođen načinom na koji vodimo život. Svakodnevne navike mogu povećati ili smanjiti rizik od razvoja makularne degeneracije.

 

Kada razmišljate o izboru načina života, treba obratiti pažnju i na našu ishranu, Češnjak ima ogromnu moć u liječenju mnogih bolesti, uljučujući i probleme sa vidom.

Ova ‘super hrana’ ima briljantna svojstva liječenja, studije provedena na Medicnskoj šle su do Školi u Harvardu došle su do rezultata da da od 800 ljudi koji su bili u istaživanju, nekim od učesnika je je dijagnosticirano sa godinama povezana makularna degeneracija. Istraživanje je pokazalo da punomasna ishrana može imati ogroman uticaj  na makularne degeneracije koja se povezuje sa starenjem.

Dugo vremena je cijenjena zbog svog ogromnog potencijala. Studija provedena na Medicnskoj Školi u Harvardu uključila je kroz analizu ishrane i zdravstvenog stanja preko 800 pacijenata. Nekim od učesnika je je dijagnosticirano sa godinama povezana makularna degeneracija, dok drugi nisu imali takvih problema. Rezultat je pokazao da punomasna ishrana može imati ogroman uticaj na rizim od makularne degeneracije koja se povezuje sa starenjem.

Related image

Bijeli luk je veoma zdrav, poznat je po svojim djestvima koja su antibakterijsko, antigljivično, antioksidansno djestvo.Pored toga ova moćna namjernica, ubija ćelije raka, liječi upale, jača naš imunitet.

Obično 2 čehna dnevno,najbolje je za konzumirati.  Kod nekih stanja se konzumira i više,ali trebate provjetiti dozu, u zavisnosti od toga šta liječite.

Osobe koje imaju problema sa probavom, trebaju znati da je bijeli luk je teži za varenje i kao takvog trebaju ga izbjegavati.

Prvi sat- Razgrađuje se.

Poslije 4-6 sati – Izbacuje višak tečnosti, kao i sagorijeva masti.

Poslije 6-7 sati- Djeluje protiv bakterija i gljivica, te  spriječiti upalne procese.

Poslije 10 sati- Čisti vaš organizam od toksina!

Bijeli luk u organizmu dijeluje kao antibiotik, sredstvo za odčepljivanje disajnih puteva, antikancerogeno , te suzbija gljivice i viruse!

Kako bi najbolji način iskoristili blagotvorno delovanje belog luka, potrebno je da ga konzumirate na pravi način, a evo i kako!

Image result for češnjak

1. Prije konzumacije obavezno ga zgnječite, kako bi se izazvala enzimsku reakciju

2. Svaki dan bi trebalo pojesti najmanje tri čehna bijelog luka!

3. Najbolje ga je konzumirati u sirovom stanju, jer tada ima najviše vitamina!

4. Ako ga termički obrađujete,pokušajte da to bude što kraće!

U koliko se brinete da vam se ne čuje iz usta kada konzumirate bijeli luk ovaj problem će te riješiti tako što čehno progutate bez zvakanja!!

Češnjak je protivgljivično sredstvo, koji liječi i pomaže kod mnogih bolesti.

Sve što vam treba jeste 10 čenova češnjaka na 1 litar tople vode.

U koliko imate zubobolju najbolje će vam pomoći bjeli luk, staviti ga u unutrašnji dio obraza odmah do bolnog zuba te će te ubrzo osjetiti olakšanje!

Ukoliko imate trn u koži, namažite bijeli luk luk će ga sam istjerati napolje, a nećete dobiti infekciju!

Bijeli luk je dobar kao:

– dobar čistać krvi

– on je najbolji štit od epidemije gripa ali i od respiratornih bolesti

– brzo zaljecuje anemiju

– brzo spašava imunitet

– Kao i bronhitis

– najbolji čistać bubrega i bešike

– učinkovit i najbolji lijek za kožu

U koliko ste konzumirali luk, evo načina da se riješite lošeg zadaha!

Pojedite sirovu jabuku, zbog enzima koji se nazale u jabuci, jabuka zbog koje plod potamni je odličan za neugodan zadah izazvan sulfidima.

Image result for češnjak

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja