Poslali su je na zahtjevnu operaciju pa optužili da histerizira: ‘Nisam ih uopće interesirala’

Autor: F.F

Sally Murali se godinama borila s kroničnim infekcijama mokraćnog sustava, što je stanje koje nije službeno priznato u Australiji. Nakon brojnih tretmana i dijagnoza, odlučila se na histerektomiju, vjerujući da će to riješiti njezine probleme. Međutim, nakon operacije, simptomi su ostali nepromijenjeni.

“Bilo je iznimno teško funkcionirati”, rekla je gospođa Murali za The Project, a prenosi New York Post. Dijagnosticirana joj je endometrioza, zbog koje je podvrgnuta histerektomiji, ali operacija nije riješila problem.

“Probudila sam se i shvatila da je bol još uvijek prisutna”, ispričala je razočarana Sally koja je i nakon strašne operacije ostala s neriješenim problemom.

AP Photo/Eric Gay/Guliver

‘Sustav nije pokazivao interes’

Unatoč ozbiljnim simptomima, liječnici su njezine tegobe često odbacivali kao anksioznost ili histeriju.

“Imala sam posla sa sustavom koji nije pokazivao interes niti je mogao ponuditi odgovore”, rekla je Murali. Pokušala je različite tretmane, uključujući dvije runde botoksa ubrizganog u mjehur i elektrostimulator u gležnju, ali ništa nije pomoglo.

Naposljetku, gospođa Murali je pronašla grupu podrške na internetu koja ju je uputila britanskom liječniku Jamesu Malone-Leeju. Otišla je u Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje je započela dugotrajni tretman visokim dozama antibiotika. Nakon povratka u Australiju, njezin liječnik opće prakse nastavio je liječenje prema savjetima dr. Malone-Leeja, što je dovelo do značajnog poboljšanja njezinih simptoma.

Liječnik joj je dao tablete zbog bolova u leđima: ‘Sve je ubrzo postala prava noćna mora’

Sve je uspjela riješiti

Laura Cunningham također je godinama patila od kroničnih infekcija mokraćnog sustava, zbog čega je svakih 45 minuta morala ići na toalet. “Bilo je užasno, budila bih se cijelu noć”, rekla je. Nakon što su antibiotici prestali djelovati, završila je u bolnici gdje su joj liječnici rekli da nema infekciju i optužili je za gubljenje njihova vremena. Nakon što je potražila pomoć od dr. Malone-Leeja, njezini simptomi su se također poboljšali.

Infekcije mokraćnog sustava (IMS) su česte i jedna od tri žene će ih doživjeti u nekom trenutku života. Iako se IMS obično lako liječe antibioticima, složene i ponavljajuće infekcije mogu biti izazovne. Ako se infekcija ne izliječi u potpunosti, može ostati u mjehuru i uzrokovati dugoročne probleme.

Izvanredna profesorica Magdalena Simonis naglašava važnost pravilnog liječenja: “Ako imate dvije infekcije u šest mjeseci ili tri u godini, to se klasificira kao rekurentna infekcija mokraćnog sustava i zahtijeva pažljivo razmatranje.”

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More