Posle ovog videa, NEĆE VAM BITI SVEJEDNO: Evo kako VIRŠLA izgleda POD MIKROSKOPOM!

Zanimljivosti

Viršle vole ljudi širom sveta, mada su svesni da nisu baš zdrave prerađevine od mesa. A da li ste se pitali kako izgledaju pod mikroskopom?

Izvor: Najžena/Vesna Vukadinović  |  

Ilustracija Foto: images72/Shutterstock

Ilustracija Foto: images72/Shutterstock

.

Viršle su popularan doručak kod nas, a ovaj mesni proizvod se konzumira širom sveta. Viršle prolaze kroz pažljivo osmišljen proces proizvodnje kako bi se postigla savršena kombinacija ukusa, teksture i bezbednosti.

Glavne komponente u proizvodnji viršli uključuju meso (najčešće piletina, svinjetina), vodu, so, začine i emulgatore. Meso se sitno isecka, stvarajući temelj za glatku smesu koja će postati viršla. Nakon toga, sastojci se pažljivo mešaju kako bi se postigla homogena masa. Dodaju se začini i aromatične materije koje obogaćuju ukus, stvarajući karakterističan za viršle. Еmulgatori se koriste kako bi poboljšali teksturu smese i osigurali stabilnost, vezujući vodu i masti.

Ovako to sve zvuči lepo, ali kada se viršla stavi pod mikroskop, to ne izgleda tako dobro. Upravo to uradio je popularni TikTok profil “Mikro Zum Gy”, a ono što se videlo šokiralo je mnoge njihove pratioce. Pogledajte i sami u videu.

.

“Zato ne kupujem mikroskop”, “Da stavimo bilo koje meso pod mikroskop, ne bi ga nikad jeli”, “Ovo je razlog zašto ih više ne jedem”, neki su od komentara šokiranih ljudi.

Read More