Poslednja fotografija KRALJICE ELIZABETE: Preminula je pre GODINU DANA, a zbog jedne stvari su svi znali da joj se bliži KRAJ! (FOTO)

Showbiz vesti

Kraljica Elizabeta II je preminula 8. septebra 2022. godine u 15.10 časova.

Izvor: story.hr  |  

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

.

Kraljica Elizabeta II umrla je od starosti 8. septembra prošle godine u 15.10 sati, stoji u njenoj umrlici.

Princ Vilijam, princ Endru, princ Edvard i grofica od Veseksa poleteli su avionom u 14.39 sati i sleteli u Aberdin u 15.50 sati, 20-ak minuta nakon kraljičine smrti, a u Balmoral su stigli u 17 sati. Princ Hari je pak za bakinu smrt saznao kad je njegov avion sleteo u Aberdin predveče.

Kad je kraljica umrla u Balmoralu su bili samo princ Čarls i princeza Ana.

Da s kraljičinim zdravljem nešto nije u redu dalo se naslutiti kad je odustala od pojavljivanja na važnom događaju u Škotskoj, Braemar Geteringu, na kom je tradicionalno uvek učestvovala, te je od svog sina Čarlsa zatražila da je zameni.

– Odluka je donešena kako bi Kraljica bila zaštićena od suvišnih napora – poručeno je tad iz Bakingemske palate.

Ta odluka je donešena nakon što je Elizabeta odlučila da neće putovati u London kako bi se i zvanično oprostila od premijera Borisa Džonsona, a novu britansku premijerku Liz Tras primila je u dvorcu u Balmoral. Ovo je bilo prvi put da je kraljica imenovala premijera u Škotskoj, a tom prilikom su nastale poslednje fotografije kraljice Elizabete II.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

.

Iako se tokom susreta smeškala i nije se previše oslanjala na štap za hodanje, javnost je uznemirio pogled na ruke monarhinje. Na nadlanici je imala prilično veliku modricu, a na društvenim mrežama su odmah krenule rasprave o njenom zdravstvenom stanju.

Read More