Poslednji horor dani Patrika Svejzija: Bolovao je od raka, žena ga ZLOSTAVLJALA, tukla i držala u KUĆNOM PRITVORU

Životne priče

Istina o poslednjim trenucima glumca koji je naučio Dženifer Grej da pleše “prljavi ples” bila je zastrašujuća.

Izvor: Najžena/Slobodanka Ćorić  |  

Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

.

Patrik Svejzi je bolovao od raka pankresa, a tokom te borbe Lisa nije imala ni malo nežnosti i razumevanja.

Svejzi je decenijama bio pravi miljenik publike, a nedugo nakon što mu je dijagnostikovana bolest njegov brat je bio taj koji je izneo vesti u javnost.

Njegova supruga Lisa Niemi držala ga je poput zatvorenika na njihovom ranču u Los Anđelesu i nije dozvoljavala nikome da dođe u posete. Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi zbog posla bilo u gradu. Satima bi bila van kuće, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kad bi se svađali, šamarala ga je i grebala.

Tvrdili su i da je Niemi varala Svejzija i da su pre njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona htela da kontroliše svaki aspekt njegovog života.

Glumčevu porodicu je naljutilo i što je Lisa prodavala njegove suvenire sa filmskih setova, a jedan od njih je bila i kožna jakna iz Prljavog plesa, koja je na aukciji postigla cenu od skoro 50.000 dolara. Zbog toga se javno oglasila Patrikova nećaka Denijel Svejzi tvrdeći da bi trebalo da te dragocenosti ostanu u porodici i pokrenula je peticiju na internetu, koja je prikupila više od 1.500 potpisa.

Foto: Kraft74/Shutterstock

Foto: Kraft74/Shutterstock

.

Iako je prilično teško poverovati, prošlo je tačno 36 godina od kultnog filma „Prljavi ples”, jednog od najuspešnijih muzičko-plesnih dela sedme umetnosti. Prvobitno niskobudžetni film sa potpuno nepoznatim glumcima, postao je hit preko noći, a Patrik Svejzi i Dženifer Grej isto tako slavni.

Romantičnu dramu režirao je Emil Ardolino, a scenario je napisala Elenor Bergštajn. Zanimljivo, kada je film izašao, publika je poznavala samo brodvejskog glumca Džerija Orbaha, koji je igrao sporednu ulogu u filmu. “Prljavi ples” je oborio, za to vreme, sve rekorde na bioskopskim blagajnama.

Do 2009. godine zaradio je 214 miliona dolara i bio je prvi film koji je prodat u više od milion kopija na video traci. Međutim, izlazak filma obeležila je i saobraćajna nesreća. Sa glavnom glumicom u automobilu je bio glumac Metju Broderik, sa kojim je tada bila u tajnoj vezi, ali je posle nesreće sve otkriveno. U nesreći su poginule majka i ćerka kada su glumci naleteli na njih automobilom. Nakon nemilog događaja, Dženifer Grej je odlučila da se na neko vreme povuče iz filmske industrije.

Danas se 62-godišnja glumica retko pojavljuje, uglavnom u TV filmovima i serijama. Za razliku od Dženifer, Patrik je ostvario niz važnih uloga nakon „Prljavog plesa”, ali sve je stalo kada je 2007. godine otkrio da ima rak pankreasa. Primetio je da nešto nije u redu tokom proslave Nove godine sa njegovom suprugom, spisateljicom Lizom Niemi.

“Pio sam šampanjac i osećao sam se kao da sipam kiselinu u sebe, kao da imam otvorenu ranu u sebi“, objasnio je američkim medijima tada.

Read More