Prenesite lepotu svoje duhovne energije – ikonopis za početnike

Ukoliko ste oduvek imali želju da prenesete lepotu svoje duhovne energije i upoznate tehniku ikonopisa, sada imate idealnu priliku.

Od 9. do 15. 7. 2018. u centru za umentost i kulturu Artelje u okviru Kreativnog leta u Zemunu održava se:

Radionice su namenjene deci i odraslima, bez obzira na njihovo prethodno iskustvo.

Cilj je da se polaznicima približi pojam, značaj i tehnološki aspekt ikone i da se upoznaju sa svim fazama i procesima izrade ikone.
Polaznici će steći znanje o osnovama hrišćanske ikonografije, stilovima, odabiru predloška, pripremi podloge (preparaciji i impregnaciji pokretnog nosioca ). Kao i stilizaciji i prenošenju crteža, tehnici oslikavanja (jajčana tempera), izradi pozlate, oslikavanju ikone i radu u završnim, zaštitnim fazama.

Radionice vodi Nataša Jović, diplomirani slikar-freskopisac, samostalni umetnik.

Osnovni materijal neophodan za rad:
– Četkice (br. 0-2, 4-6 meka za finije radove i 8-12 za podslikavanje)

Pribor obezbeđen u ateljeu:
– preparirane, početne podloge za rad, veziva, pigmenti, zlatni listići i šlag metal, materijali za pozlatu (selak, mikstion, šmirgle), predlošci…

Dođite, da duhovno i kreativno napredujemo kroz ikonopisanje.

Podsećamo vas, projekat Kreativno leto u Zemunu osmišljen je kao podrška deci i roditeljima koji slobodno vreme tokom raspusta žele da iskoriste na drugačiji način.

Centar za umetnost i kulturu Artelje nudi različite radionice namenjene deci i odraslima.

Svaka od njih traje sedam dana, svakog dana po tri sata (od 17 do 20 h).

Cilj radionica je razvoj mašte i kreativnosti kod dece, kao i podrška slobodnom i individualnom izražavanju, oslobađanju mašte i intuicije kroz crtež. Deca uče da razmišljaju samostalno što podstiče njihovu inicijativu da istražuju.