Prizor u Crnoj Gori sve posjetioce ostavio bez riječi: šta ove bebe rade same u moru, od roditelja ni traga ni glasa (Video)

Mnogi smatraju da je za cjelokupan psihocijalan razvoj djeteta izuzetno važan rani početak plivanja. Čak smatraju i mnogi stručnjaci da je dobro učiti djecu da plivaju kad su tek par mjeseci stara. To očito i ova ruska porodica zna koju su snimili na plaži Kadice u Baru, Crna Gora.

Spoiler: Video će vas totalno raznježiti!

Najmlađi član ove porodice koja broji njih petero, ima godinu i četiri mjeseca i već zna da pliva i roni, dok najstarija sestra ima četiri godine – a srednji ima dvije godine i sedam mjeseci. Sve troje su naučili kako da plivaju i rone i to u dobi od nepunih godinu dana.

Vidjet ćete kad pogledate ovaj vide da bebe nemaju uopšte strah od vode. Uživaju u potpunosti i pravo su opuštene.

Refleksi plivanja i ronjenja u prvoj godini su veoma izraženi, a poslije se smanjuju, kako su stručnjaci objasnili. Ti refleksi koje imaju bebe, ne znače da bebe samo od sebe znaju plivati, ali znači da imaju dobar potencijal i veoma će lako savladati tehniku.

Ono što je najvažnije jeste činjenica i da će dijete naučiti kako da se opusti u vodi i da nema kasnije strah od plivanja i toga da ostane sam. Naučit će kako da se snađe u takvim situacijama, što je od izuzetnog značaja jer nikad ne znamo šta nas može zadesiti.

Korisnici već uveliko komentarišu, a jedna je naglasila i da ne treba mnogo potencirati rukavice, jer je dala djetetu rukavice i kako navodi, više ih ne skida, te smatra da je time napravila veliku grešku.

Kako ste vi učili svoje dijete da pliva – ili kako su vas učili?

Original Article