Probajte sprej za vaške i pobedite ih k’o od šale!

Probajte sprej za vaške i pobedite ih k’o od šale!

Autor: Biljana Jovanović

Saznajte zašto sve veći broj ljudi uzima sprej za vaške kao brzodelujeće rešenje ! To je fantastično sredstvo za uništavanje vaši, ali i za preventivu! Da li je i koliko bolji i delotvorniji od šampona za vaške? Šta je to čudotvorno što nam sprej pruža? Otkrijte i vi!

Ukoliko još uvek niste imali priliku da isprobate čudotvorna dejstva spreja protiv vaški, a muče vas ovi problemi, pravo je vreme da to učinite sada. U narednim redovima ćemo pokušati da vam predočimo sve prednosti upravo baš ovog preparata i objasniti zašto se on izdvaja kao poseban u svojoj nameni.

Vaške kao pojava u 21. veku?

Da, dobro ste čuli. Ono što je pratilo vas u vašem detinjstvu, još uvek prati današnje mališane, ali i odraslu populaciju.

To što ih baš vi možda još uvek nemate, stvar je čiste sreće.

Neka istraživanja pokazuju da vaške nikada i nisu bile iskorenjene, samo su potisnute u moru luksuza i lepote (sramote).

Nekada se vašljivost povezivala sa nedostatkom lične higijene i brojne su špekulacije na ovu temu, koje nemaju nikakvu potporu i naš je zadatak da rešimo jednom za svagda ovu dilemu.

Vaške se ne dobijaju usled nedostatka dobre higijene. One su isključivo prenosivog tipa. Ne lete, ne skaču, već jednostavno prelaze sa dlake na dlaku. Vaške ne beže od farbane kose, jer one ne razlikuju boje i meta im je uglavnom čista teritorija na kojoj mogu da se šire bez prepreka.

Dakle, dobre su šanse da vam nekada zatreba sprej za vaške, zato dobro čitajte ovaj tekst!

Vlasilan šampon za kosu

Najveći broj zaraženih osoba je zabeležen u velikim kolektivima, kao što su vrtići, škole, obdaništa i kolektivi uopšte. Da bi se prenele sa jedne na drugu osobu, potreban je direktan kontakt sa osobom koja ih poseduje.

Da biste zaštitili vas i vaše bližnje, neophodno je izbegavati grupna dešavanja dok je epidemija u jeku, a ukoliko je nemoguće izbeći, morate se potruditi da vašoj kosi pružite odgovarajuću zaštitu koja može biti višestruka.

Više je načina na koje možete uticati da do vašljivosti i ne dođe. Postoje gumice za kosu protiv vaški koje svojim mirisom odbijaju vaške i gnjide, zatim različiti preparati u vidu sprejeva i šampona koji su tu da spreče da do vašljivosti ni ne dođe.

Raspitali smo se kako to rade gumice za kosu protiv vaški.

Iako je danas dostupno mnogo preparata koji su tu da pomognu kad nastupi vašljivost, važno je prepoznati onaj pravi, multipraktik, koji će učiniti da vaške nestanu ko od šale.

Jedan takav preparat, poznat kao sprej protiv vaški i gnjida, sigurno se izdvaja od svih drugih po brzini svog delovanja i načina na koji uništava ove dosadne napasti.

Da li znate šta je to što upravo ovaj preparat izdvaja od ostalih?

Šta je sprej za vaške?

Sprej za vaške je specijalno sredstvo protiv vaški, koje u svom sastavu sadrži pažljivo odabrane sastojke, uglavnom biljnog porekla. Njihov je zadatak da ubijjua vaške i čiste kožu glave, a da pritom nema štetnih dejstava po zdravlje osobe koja ga koristi.

Sprej u svom sastavu sadrži većinski deo vode i esencijalna ulja koja guše vaške i odbijaju ih od kose i kože glave. Zato možemo reći da je sprej protiv vaški i gnjida jedan multifunkcionalni preparat, za čiju upotrebu nam ne treba mnogo predznanja.

Najkritičnija zona koju gnjide preferiraju je topla teritorija i to su uglavnom predeli iza ušiju, potiljak i donji deo vlasišta gde se gnjide zalepe i provode vreme do novog ciklusa kada izrastaju u novu vaš. Pošto nam je poznato koja zona je najpodložnija gnjidama i vaškama, potrebno je dobro naprskati te predele sprejem za vaške i ostaviti čak i duže da deluje, kako bi umrtvio sve žive insekte.

Sprej protiv vaški i gnjida pomoći će vam da se trajno oslobodite ovih parazita.

On je napravljen tako da direktno deluje na živu vašku i svojim jakim supstancama učiniće da se ona uguši i izgubi mogućnost da se dalje razmnožava na vašoj glavi.

Može se desiti da ne primetite odmah da imate vaške. U početku, one daju lake simptome u vidu svrbuckanja glave, koje se bitno ne razlikuje od pojave suve peruti na glavi. Kasnije, kako ih ima sve više, počinje uporan nesnosni svrab, naročito noću kada je vrlo verovatno da nećete moći mirno ni da spavate.

Informišite se bolja kako da prepoznate vaške!

Ranije su žene upotrebljavale različita sredstva kako bi se rešile vaški, do te mere da su čak i petrolej koristile.

Danas, mnogi posežu za šamponima za vaške, koji mogu biti i od koristi, ali i od štete.

Jeste li se zapitali na koji način šampon protiv vaški može da šteti našoj kosi i koži? Šta to šamponi sadrže u sebi što možda nije bezbedno po zdravlje našeg vlasišta, pa je bolje opredeliti se za sprej protiv vaški?

Pažljivo čitajte, evo odgovora!

Sprej za vaške ili šampon za vaške – šta je bolje?

Šamponi su, u zavisnosti od tipova kože i kose, sredstva koja su neizbežna kada je održavanje higijene kose i kože glave u pitanju. S obzirom da su lako dostupni svima i da ima je primena laka i pojednostavljena, često su na meti potrošača i kada su u pitanju druge poteškoće i problemi sa vlasištem. S tim u vezi, zasigurno znamo da i osobe koje muku muče sa vašima u kosi, najpre se opredeljuju za šampon protiv vaški, upravo zbog njigove jednostavne upotrebe.

Koliko uspeha daju kada je lečenje i istrebljenje vaši i gnjida u pitanju, vrlo verovatno govori i činjenica da je mnogo drugih preparata dostupno na tržištu, za istu namenu.

U svom sastavu često imaju, osim standardnih tetrametrina i stearata, nešto od štetnih insekticida koji mogu negativno da utiču na dalje zdravlje i razvoj dobrih zaštitnih omotača kože glave.

[/infobox] Upotreba takvih preparata automatski znači ograničenje prilikom primene,a to ne obećava pozitivan skor. [/infobox]

Za razliku od šampona, sprej za kosu protiv vaški i gnjida, je kombinacija jedinstvenih, uglavnom prirodnih aktivnih sastojaka, koji u svom sastavu sadrže visok procenat etarskih ulja, čiji je glavni zadatak da odbija insekte bilo koje vrste. To je preparat sa raspršivačem, koji se nanosi na suvu kosu.

Laka i brza primena, kao i dobra preciznost kada su nepristupačni delovi glave u pitanju, omogućava da sprej dopre i na mesta gde drugi preparati ne mogu. Prilično je bezbedan za primenu i nema ograničenja kada je uzrast dece u pitanju.

Sprej za vaške je delotvorniji zato što guši vaške i ubija ih u istom momentu kada naneste na svoju kosu, a nema štetne insekticide.

Ukoliko se pitate, kako da zaštitimo decu da do vašaka ni ne dođe, mi vam opet nudimo rešenje.

Preventivni sprej protiv vaški

Kod zaštite od vaški, važno je da redovno proveravate prisustvo vaški i gnjida u kosi, a kada je epidemija, neophodno je to raditi svakoga dana.

Iako vam se verovatno stvori panika u glavi na samu pomisao da možete imati vaške u kući, ne paničite prevremeno. Postoji alternativa i za zaštitu, da do vaški ni ne dođe.

Radi se o preventivnim sprejevima protiv vaški, koji u svom sastavu sadrže visok sadržaj etarskih ulja, čiji je zadak da odbija vaške ukoliko se nađu u blizini. Obogaćeni su za supstancu više od običnih sprejeva za ubijanje vaši i svaki vid provere je odrađen što se tiče bezbednosti prilikom upotrebe. Klinički su testirani, tako da ne morate da brinete ukoliko ih kupujete za svoju decu, 100% su delotvorni i svrsishodni.

Zbog aromatičnog mirisa koji sprej ispušta, vaške neće ni prilaziti vašoj kosi.

Kako deluje sprej za vaške i njegova primena?

Sprej protiv vaški i gnjida se veoma lako upotrebljava.

Kada dođe do vašljivosti, sve što je potrebno da uradimo jeste da pažljivo raščešljamo kosu, i na udaljenosti od 10cm naprskamo sprej protiv vaški i ostavimo tako da deluje pola sata. Na tako suvu kosu se nanese šampon i dobro utrlja, kako bi se mrtve vaške sprale sa dlake. Ukoliko ima potrebe, postupak ponoviti još jedanput.

Kada završite sa tretmanom ubijanja vaški, potrebno je gustim češljem za vaške prečešljati vlasište i ukloniti preostale larve i gnjide koje su vaške za života posadile u kosi. Potrebno je kosu podeliti u nekoliko redova, ukoliko se radi o dugoj ženskoj kosi. Kod muškaraca je dovoljno samo poprskati celu kosu do potpunog mokrog efekta i ostaviti da deluje 30 minuta. Zatim isprati običnim šamponom.

Kod ženske populacije, treba dopreti do svih suvih delova kose toliko da bude natopljena i takođe ostaviti da deluje oko pola sata. Ponekad je potrebno obaviti maramu oko kose, da bi se vaške ugušile do potpunog istrebljenja. Nakon toga isprati vodom i šamponom.

Nakon pranja, neophodno je dobro i temeljno iščešljati kosu kako bi bili sigurni da su sve vaške i gnjide uklonjene iz kose.

Postupak ponoviti za 7 dana, da bi efekat bio potpun,a mi bili sigurni da se vaške neće vraćati.

Kao što smo već i napomenuli, lakoća primene, brzi rezultati i bezbednost prilikom upotrebe spreja za kosu pritiv vaški i gnjida, neka vam bude vodeći faktor ako još uvek imate dilemu koji preparat da odaberete.

E sad, kruži ta priča o nepoželjnim sastojcima u preparatima za vaške i sigurno vas zanima: šta sprejevi sadrže u svom sastavu?

Evo i tog odgovora

Koji je sastav spreja za vaške?

Sprejevi za vaške su dizajnirani tako da ih mogu, u velikom broju slučajeva koristiti deca i odojčad iznad 6 meseci života, tako da to dosta kazuje o bezbednosti njihove primene i upotrebe. Imaju dvostruko dejstvo, ubijaju postojeće vaške i njihove larve, ali imaju mogućnost i da odbijaju prilazak istih na kosu.

Ne sadrže nikakve hemijske sastojke, i zahvaljujući isključivo fizičkom mehanizmu dejstva, vaške ne mogu da razviju rezistentnost na njihove sastojke.

Neke od učinkovitih supstanci koje sprejevi protiv vaški sadrže u sebi su:

  • Skvalen,
  • Ethylheyl stearate
  • Mineralna ulja i prirodna ulja
  • tetrametrin 0,3% i piperonil butoksid 1,5% (insekticidi)

U velikom broju slučajeva, ovi preparati se mešaju sa prečišćenom vodom u odgovarajućoj procentualnoj kombinaciji i dobija se nova stabilna formula, klinički testirana i isprobana na više virtuelnih ispitanika. Nova mehanička dejstva sprejeva za kosu omogućavaju da se umrtve i vaške i sve žive gnjide, a njihovim delovanjem se vrši dehidratacija ovih insekata.

Gde kupiti sprej za vaške i cena?

Sprej za vaške se može naći u svakoj bolje opremljenoj apoteci ili drogeriji, kao i na mestima gde se prodaju kozmetički preparati. S obzirom da se prodaju bez lekarskog recepta, lako ih je nabaviti, a u zavisnosti od brenda, tj marke koju želite da kupite, zavisi i njihova cena.

Cene su raznolike i idu od 600 dinara do 2500 dinara.

Nezahvalno je reći koji od njih je najbolji iliti najdelotvorniji, svaki je na svoj način dobar i nezamenljiv za ponekog.

Evo i spiska najboljih sprejeva koje možete pronaći u svakoj apoteci.

Najbolji sprej za vaške i gnjide

Najbolji sprej za vaške pouzdano ne postoji. Najbolji je onaj koji vama pomogne.

Evo nekoliko najpoznatijih;

Paranit sprej

Na tržištu postoji istaknuta formula dizajnirana za borbu da ubija vaške, ali i kao preventiva, da odbija i spreči njihov ulazak u kosu. Paranit sprej za vaške je inovativna formula sa dvostrukim dejstvom, koji garantuje da 100% posto ubija vaške i žive gnjide.

Dva glavna sastojka ovog spreja su mineralna ulja i dimetikon. Odavde vidimo da se radi o potpuno prirodnom preparatu koji se pokazao kao odličan u svojoj nameni. Njega možete naći u svakoj apoteci, bočica je 200ml što je dovoljno za otprilike 5 tretmana duge ženske kose, ili 10 muške kratke.

Supitox

Supitox je takođe dosta tražen i popularan preparat, koji se pokazao kao dosta delotvoran kada je ubijanje vaški u pitanju. Na tržištu postoji samo formula koja uklanja vaši i gnjide iz kose i u svom sastavu sadrži tetrametrin 0,3% i piperonil butoksid 1,5%. Može se naći po apotekama.

Hedrin protect&go

Hedrin preventivni sprej je fantastično sredstvo koje štiti decu i odrasle od vaški dok kosa ostaje zdrava. Klinički dokazano preventivno dejstvo preparata uništava vaške i gnjide čak i dok se infekcija nije još pojavila.

Njegova primena se preporučuje pre svakog većeg okupljanja gde ima dosta dece, kako bi se adekvatno zaštitili od pojave napasti. Blaga formula ovog preparata olakšava raščešljavanje i istovremeno štiti kosu. Voćni miris pomorandže i manga doprinose vitalnosti kose, a ujedno i odbijaju formirane vaške.

Parasidose losion

To je preparat za negu koji oslobađa od vaški za svega 15 minuta. Deluje tako što guši vaške i opstruirajući disajne puteve. Sadrži biococidine , parfeme, konzervans i pomoćne supstance. Pogodan je za decu stariju od 3 meseca i odrasle. Ne sadrži paraben, fenoksietanol, kao ni alergene. U praktičnom pakovanju se može pronaći bočica od 100ml, kapa i gust češalj.

Sprej protiv vaški i gnjida možete kupiti u svakoj apoteci.

Neka vam vodeći faktor prilikom izbora budu prirodni preparati koji ne sadrže pesticide i ne štete koži glave.

Ukoliko uspete da se na prirodan način oslobodite ovog stresa zvanog “Vaške”, a pritom sačuvate zdravlje i lepotu glave, vaša borba je dobijena i izašli ste iz nje kao pobednik!

Ocena čitalaca
5/5

POVEZANI ČLANCI

Gumica za kosu protiv vaški je i ukras i preventiva!

Zdravlje


Autor: Strainovic

Prepoznajte vaške u kosi na vreme i rešite ih se!

Zdravlje


Autor: Biljana Jovanović

Najbolji šampon za vaške – jedini vodič koji će vam trebati!

Lifestyle


Autor: StrainovicOriginal Article