PROBLEM O KOJEM SE ŽENE SRAME GOVORITI! Liječnik upozorava: Morate potražiti pomoć. Tako si povećavate kvalitetu života!

Foto: Pixabay

PREVENCIJOM DO RJEŠENJA

+
AAA

PROBLEM O KOJEM SE ŽENE SRAME GOVORITI! Liječnik upozorava: Morate potražiti pomoć. Tako si povećavate kvalitetu života!

Autor: Daniela Delale

Postoji mnogo problema o kojima žene nevoljko govore kada je u pitanju njihovo zdravlje, a jedan od njih je svakako urinarna inkontinencija. Radi se o nekontroliranom otjecanju odnosno bježanju mokraće koje pogađa 44 – 50 % žena starijih od 60 godina.

Tri su vrste urinarne inkontinencije – stresna, urgentna i miješana.

Stresna urinarna inkontinencija je nevoljno otjecanje urina zbog povećanja tlaka u trbuhu, najčešće prilikom kašlja, kihanja i tjelesne aktivnosti. Urgentna je nevoljno otjecanje nakon neodgodivog poriva za mokrenjem pa često žena ni ne stigne do toaleta. Za razliku od stresne inkontinencije gdje mokraća bježi bez najave, kod urgentne postoji poriv za mokrenjem.

Kod miješane urinarne inkontinencije su manje ili više zastupljeni elementi stresne i urgentne inkontinencije.

“Svako nevoljno bježanje mokraće treba istražiti”, poručuje naš sugovornik, Nermin Karahasan, dr.med, specijalist ginekologije i opstetricije iz Poliklinike Veritas.

Na pitanje zašto se žene srame govoriti o tom problemu, kaže nam kako je to najvjerojatnije rezultat spoja sociološkog i društvenog nasljeđa i ukorijenjenih dogmi. No, smatra da žene moraju o tome govoriti i potražiti pomoć jer si tako povećavaju kvalitetu života.

Kegelove vježbe, ispravna intimna higijena i pravovremeni posjet liječniku pomažu ženama da taj problem ne postane nerješiv.

No, ako ga je potrebno liječiti, i tu postoji rješenje.

“Više je vrsta liječenja – od kirurških zahvata do uzimanja lijekova u kombinaciji s Kegelovim vježbama i ispravnom intimnom higijenom. Prilikom pregleda savjetujemo žene, a kod detektiranja problema predlažemo daljnje dijagnostičko-terapijske postupke. Izvrsnu uspješnost imamo kod liječenja inkontinencije laserom”, rekao je dr. Karahasan.

Autor:Daniela Delale

ZADNJE VIJESTI


FASCINANTNA BILJKA

ZAPALITE LOVOROV LIST: Pričekajte deset minuta i promatrajte što će se dogoditi! Ovo je oduševilo svijet!


PREVENCIJOM DO RJEŠENJA

PROBLEM O KOJEM SE ŽENE SRAME GOVORITI! Liječnik upozorava: Morate potražiti pomoć. Tako si povećavate kvalitetu života!


NAJBOLJA INOVACIJA

Uz Oxygen Optimal čarape i rukavice s Celliantom zaboravite na hladne noge, stopala i ruke!


OJAČAJTE OSLABLJENI IMUNITET

JESEN DONOSI NEDOSTATAK ENERGIJE, KONCENTRACIJA NAM SLABI: Napunite se energijom i ojačajte otpornost imuniteta

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Ukoliko ne vidite komentare, to je zahvaljujući brizi EU za vašu privatnost. Kako biste vidjeli komentare morate biti logirani u Facebook u ovom browseru i mora vam biti omogućeno korištenje kolačića (cookies).Original Article