Pronađite tačku sreće na svom tijelu: PUNO POMAŽE KOD MNOGIH BOLJKI

Pronađite tačku sreće na svom tijelu: PUNO POMAŽE KOD MNOGIH BOLJKI

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

U našem telu postoji tačka sreće – to je grudna žlijezda (timus). Smještena je u gornjem dijelu grudnog koša.

Jednostavno ju je pronaći: treba samo staviti dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad grudne kosti. To će i biti približno mesto timusa.

Prednosti aktiviranja ove tačke vežbom su: neutralisanje negativne energije, jačanje imunog sistema i cjelokupnog zdravlja, podizanje vaše energetske vibracije na viši nivo, održavanje energije našeg tijela, most između mozga i tijela – za vrijeme stresa žliojezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije, te reguliše napade panike, anksioznost, stres

Stimulisati grudnu žlijezdu (timus) možete i pesnicom (samo blago lupkati, ne udarati se u grudi). Možete je lupkati ili maziti prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite.

Saznaćete kada se vaša tačka sreće aktivirala – imat ćete osjećaj da vam prolaze žmarci po tijelu, i imaćete osjećaj radosti i sreće. Može proći određeno vrijeme dok ne osjetite nešto. Radite ovakvu vježbu svaki dan i sigurno ćete doživjeti njenu efikasnost, tvrde stučnjaci.

Broj pregleda:
113

Komentari

komentara

2020-11-01
Aura Redakcija