Recept: Keto sladoled

Recept: Keto sladoled 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Keto sladoled je, ako ste na #keto režimu ishrane, rešenje u trenutku kada biste đavolu dušu prodali za nešto slatko.

Neutralna pavlaka ima mnogo manje šećera od slatke pavlake, i na ovaj sladoled možete da navalite kao uplakane tinejdžerke iz američkih komedija.

Brezin šećer, odnosno ksilitol, ima ukus kao običan beli kristal šećer, i provereno ne izbacuje iz ketoze.

A odličan je i za zube. Ima ga u svakoj bolje snabdevenoj zdravoj hrani. Nije jeftin, ali slatkiši na dijeti su luksuz, zar ne?

Crni deo, odnosno ovaj sa rumom i kakao prahom ima identičan ukus kao “Frikomov” rum koktel. Testirala sam ovu poslasticu i na deci. Jedu je kao pravi sladoled, što znači da sam napravila odličnu stvar! Sa aromama možete da se poigrate. Meni rum zadovoljava sve potrebe.

Takođe možete dodati malo izblendanih kupina ili jagoda. Proverite glikemijski indeks voća, kako ne biste sebe doveli do toga da izađete iz ketoze. Koliko god ovo bio low-carb desert, ne preterujte. Zaustavite se na dve kugle, ukoliko želite da još nešto pojedete u toku dana.

Recept: Keto sladoled 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Ovo bi trebalo da vam posluži kao adekvatna zamena za regularne slatkiše kada osetite potrebu za njima. Znate i sami da ni u čemu ne smete preterivati, ako želite da vaša dijeta da neki rezultat.

Sastojci:

  • 500ml neutralne pavlake
  • brezin šećer
  • ekstrakt vanile
  • ekstrakt ruma
  • kakao prah

Priprema:

Umutite mikserom 500ml neutralne pavlake sa 3-4 kašike ksilitola. Ovog puta sam koristila Meggle. Ne trudite se da napravite šlag, nemoguće je.

Potrebno je samo da se šećer otopi, i da pavlaka postane vazdušastija. Podelite je na dva dela.

U jedan deo dodajte ekstrakt vanile i još malo umutite, a u drugi kašiku kakao praha i ekstrakt ruma. Sipajte istovremeno obe mase u činiju i stavite u zamrzivač.

Vodite računa, brainfreezing je neminovan! Preporučujem da sladoled jedete kad je pred tačkom smrzavanja.

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Original Article