Rešenje problema od poda do plafona

Pre nekoliko meseci smo sređivali stan. Nakon postavljanja prozora, gletovanja i krečenja, došlo je vreme za biranje nameštaja. To jeste lep zadatak, ali nije baš lak. Treba voditi računa o mnogo čemu. U isto vreme  birati ono što se dopada i odgovara svim ukućanima.  

Koliko god da sam se oko nečega dvoumila, nije bilo dileme da u spavaćoj sobi želim ugradni plakar ili američki plakar – kako vam drago. Bilo mi je važno samo da mogu da stavim sve stvari na jedno mesto. Konačno!

Međutim, tu se javio jedan problem. O ugradnim plakarima znala sam samo da lepo izgledaju i da su praktični. Ništa, ništa više.

Zato sam pozvala 3A dizajn. Da mi lepo i strpljivo objasne šta je važno kada biram ugradni plakar.

Prvo, došli su kod nas i uzeli dimenzije. Onda su nam rekli da razmislimo o materijalu, unutrašnjosti plakara, o rasporedu polica i boji pa da se vidimo u njihovom salonu.

Bila sam prilično pribrana sve dok ih nisam pitala šta mogu da biram od boja i dezena. Rekli su mi da mogu šta hoću.

U mojoj glavi stvorila se gomila ideja. Svakog dana bilo ih je više. Ogledalo, tapete, boje, staklo, drvo, pa kombinacija svega. Vrtelo mi se u glavi.Odbacivala sam jednu po jednu ideju. Nisam htela ogledalo na plakaru, jer bih samu sebe uplašiti u toku noći. Razmišljala sam o tapetama ili nekim slikama. Ali šta ako mi se to jednog dana ne bude dopadalo? Odlučila sam da izaberem sigurnu varijantu – neutralni dezen drveta u kombinaciji sa jarkom bojom.

I to nije bilo lako, jer je izbor i dalje veliki. Sada ne mogu da se setim kako sam odlučila da to bude svetlo drvo sa staklom u zelenoj boji. Važno je samo da je na kraju to bio ugradni plakar kakav sam želela.  

Kada je funkcionalnost u pitanju, bio je i više od onoga što sam planirala.

Prethodnih godina vukla sam stvari od vitrine do vitrine, od komode do police. I jedva sam se snalazila kada treba nešto da nađem.

Muke su isto bile kada dolazi novo godišnje doba. Pakuj zimsku garderobu u kese, guraj u kutije, diži negde visoko, snalazi se kako znaš. Onda vadi prolećne stvari, peri, peglaj, seti se gde si stavila ono što želiš da nosiš.

Čisto gubljenje vremena i energije.

Sada ne samo da u plakaru imamo dovoljno prostora za svu garderobu, već sam konačno i torbe uspela da stavim na jedno mesto.

Sve police i fioke prilagođene su našim potrebama. Mislili smo i na to da sam ja mnogo niža pa meni pripada donji deo plakara.  

Tim 3A dizajna uspeo je da iskoristi čitav zid u mojoj sobi tako što je iza vrata postavljen uži i plići plakar. I sada tu ima i više nego dovoljno mesta za posteljinu, peškire i bebinu garderobicu.

Zaista sam rešila problem od zida do zida i od poda do plafona. Sada moje stvari možda nisu uvek “pod konac” sklopljene, ali bar znam da su na jednom mestu.