Riješite se vlage i plijesni zauvijek: Pronašli smo dugoročno rješenje za vaš dom

Autor: Promo

Pošteno smo zakoračili u jesen, a iako su nas lijepo vrijeme i natprosječno topao listopad mogli zavarati, oprez: ovo je doba godine kada posebnu pažnju trebamo posvetiti održavanju naših domova.

Na umu svakako treba imati da se s jeseni znatno povećava razina vlage u zraku, a to sa sobom povlači i nastanak neželjene plijesni i gljivica na zidovima.

Problem je utoliko veći jer suvremeni trendovi u gradnji teže optimalnoj izolaciji ili potpunoj nepropusnosti. Ugrađuju se kvalitetni PVC prozori čime se prostoru onemogućuje da diše. Također, moderan način života i manjak vremena onemogućuju kvalitetno i svakodnevno provjetravanje prostorija, a također nije ni energetski učinkovito. Tako izostaje cirkulacija zraka u kući, čime se stvara opasnost od pojave vlage, odnosno nastanka plijesni i gljivica.

Foto: Promo

Osim funkcionalnih, vlaga i plijesan mogu nam stvoriti i zdravstvene probleme. Iako je najočitiji negativan utjecaj na respiratorni, takvo okruženje loše je po kompletan imunološki sustav.

Srećom, postoji i rješenje, a to su LUNOS decentralizirani ventilacijski sustavi koji omogućuju 24-satni protok zraka, svjež zrak unutar doma i životni prostor bez vlage, plijesni, gljivica.

Kako funkcionira sustav LUNOS? Tehnologija decentraliziranih ventilacijskih sustava automatski odvodi potrošeni zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi u stan svježi filtrirani zrak. Na taj način sprječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici i štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju, a i smanjuje račune.

Foto: Promo

Za one koje žele znati više, naglašavamo kako LUNOS decentralizirani ventilacijski sustav funkcionira po načelu podtlaka. U prostorije se ugrađuju dovodi zraka koji osiguravaju stalan dotok svježeg zraka, kao i ventilator koji neprekidno odvaja potrošeni zrak iz prostorija. Dolazi sa senzorima temperature i vlage s kojima je po moguće kontrolirati regulaciju potrošenog zraka s obzirom na potrebu. Regulacija na takav način omogućuje još bolju prilagodbu protoka zraka čime osigurava učinkovitu zaštitu od štete koju uzrokuju vlaga i pojava plijesni. Skraćeno rečeno – sustav automatski održava optimalnu razinu vlage u stanu te omjer CO2 te time omogućuje kvalitetniji zrak i time i život.

LUNOS, kao najbolji decentralizirani sustav u Europi, jeftiniji je, tiši, energetski učinkovitiji, niži su operativni troškovi i ne trebaju ventilacijske kanale koje je potrebno čistiti!

Foto: Promo

Budući da se sustav ugrađuje brzo i bez potrebe za većim zahvatima, može ga se ugraditi u bilo koje godišnje doba, kao i u bilo kojoj fazi gradnje ili obnove. Dakle, u starogradnje, novogradnje, stanove u fazi renovacije. Sama montaža je brza i jednostavna te gotovo bez prašine prilikom ugradnje.

Prednosti LUNOS decentraliziranih ventilacijkih sustava:

• Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja
• Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%
• Izuzetno niski operativni troškovi
• Antialergijski filteri – sprječavaju ulazak prašine, peludi i ostalih štetnih čestica izvana
• Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline
• Moderan dizajn i laka upotreba

Foto: Promo

Za dogovor oko besplatnog izvida u vašem domu ispunite kontakt obrazac na www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581 u vrijeme radnog vremena.

Autor:Promo

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More