SA PSOM I 3 TORBE PRESEDELA SAM NA OKRETNICI U ZEMUNU: Šokantna ispovest prevarene PODSTANARKE koja je ostala BEZ KROVA NAD GLAVOM I NOVCA!

„Ceo dan sam sa psom i tri torbe presedela na okretnici ‘petnaestice’. Javila sam da neću da dođem na posao jer sam oko podneva izbačena iz stana. Spavala sam kod prijateljice, a danas ko zna gde dok ne nađem novi smeštaj“, ovako za priča podstanarka Vesna (60) koja je, kako kaže, uredno platila kiriju za stan na Vojnom putu u Zemunu, da bi joj tri dana kasnije bilo rečeno da ode jer se useljavaju „rođaci iz Valjeva“.

 

Vesni je bio potreban stan ili soba u kojoj bi mogla da živi sa svojim psom. Verujući preporuci poznanice, uputila se u Zemun i nakon razgledanja dogovorila se sve sa stanodavkom, gospođom u kasnim sedamdesetim godinama. Kako kaže, 31. avgusta joj je dala 120 evra za kiriju.

 

Sve je bilo u redu do juče, 3. septembra, kada je stanodavka zakucala na vrata i rekla Vesni da mora da ide.

– Oko 9.30 došla je i rekla mi je da moram da izađem do 12 sati i da će mi vratiti pare. Navodno, zato što joj dolazi rođak iz Valjeva sa porodicom koji je iznenada dobio posao u Beogradu. Samo 45 minuta kasnije došla su dva momka mafijaškog izgleda sa istim zahtevom. U potpunom šoku sam pitala: „Gde ću sada? Imate li vi srca?“, i dobila odgovor: „Nemojte da komentarišete, pakujte se“, nakon čega su otišli – priča Vesna.

foto: Profimedia

Kako objašnjava, pomoćni objekti pretvoreni su u pristojne stanove, a jedan od njih je ona iznajmila, dok se u neposrednoj blizini, u velikom dvorištu, nalazi i stanodavkina kuća. Potpuno van sebe, i dalje ne shvatajući šta se dogodilo, uputila se ka njoj, ali je nije zatekla tamo.

 

– Tamo su bili oni mračni tipovi koji su mi rekli da se pakujem, ali ne i stanodavka. Oni su mi rekli da tražim povraćaj novca od onoga kome sam isti i dala. Nisam imala gde, znala sam samo da moram da izađem pa makar i na ulicu. I dalje ne mogu da verujem šta sam doživela – kaže prevarena podstanarka.

 

Naravno, kako to obično i biva u većini slučajeva, dogovor je bio usmeni, bez ikakvog ugovora. Na nagovor prijateljice, uz dozu skepticizma, pozvala je policiju, koji su joj potvrdili crne slutnje – ne mogu ništa uraditi bez bilo kakvog pisanog traga.

 

– Ceo dan sam presedela na klupi na okretnici autobusa broj 15 u Zemunu, sa psom i tri torbe. Ni torbe mi nisu dali da ostavim u dvorištu na sat ili dva da bih otišla da smestim kucu kod nekoga kako bih mogla da funkcionišem. U međuvremenu mi se ispraznio mobilni telefon, pa sam otišla do obližnje prodavnice da ga napunim. Javila sam i da neću dolaziti na posao. Tek posle podne, oko 17 sati, uspela sam da se dogovorim sa drugaricom kod koje sam prespavala, a danas ne znam gde ću – priča naša sagovornica, vidno potresena.

 

Sumnjam da i drugima tako rade

Svega tri večeri Vesna je provela u novom smeštaju koji je unapred platila i, kako kaže, ni u jednom momentu nije bilo problema.

– Skromna sam žena, ne tražim previše. Rekla sam da neću kucu da puštam u dvorište. To je mali pas star 11 godina kojeg sam našla pored kontejnera i odrastao je u stanu. Ovih dana je sve bilo mirno i u redu. Sat vremena pre odlaska na posao odvedem psa u šetnju van dvorišta, a kada se vratim čitam knjigu ili gledam televizor, nečujno, bez ikakve buke ili problema. Tako da, ne verujem da sam ja u pitanju, već da je ovo oprobana praksa, te da nisam prva žrtva – zaključuje Vesna.

foto: Profimedia

 

Kurir.rs/Blic/ S.Luković/Foto Profimedia/Ilustracija

 

 


Kurir

Autor: 
Kurir