Sedam znakova da je vašem tijelu potrebno čišćenje od toksina! Ako ih imate najmanje tri, stanje je ozbiljno

Ilustracija/Flickr

REAGIRAJTE NA VRIJEME

+
AAA

Sedam znakova da je vašem tijelu potrebno čišćenje od toksina! Ako ih imate najmanje tri, stanje je ozbiljno

Autor: Zlatko Govedić

Toksini su svi spojevi koji imaju štetan utjecaj na tijelo, a mogu doći iz hrane, zraka, vode, plijesni, odjeće pa čak i mobitela. Nakupljaju se u tijelu i to je neizostavan dio života. Tijelo se redovno čisti od tih zagađivača putem znoja ili urina, ali ako se previše trujemo, toksini će se nagomilavati.

Neke navike mogu uzrokovati pojačano nakupljanje toksina, kao što je prekomjerna konzumacija alkohola, pušenje i konzumacija nezdrave hrane. Toksini narušavaju funkcioniranje tijela i povećavaju rizik od nastanka bolesti. Vrlo često uzrokuju osjećaj umora, letargije i pospanosti.

Ako primijetite najmanje tri od sedam znakova, vašem je tijelu potrebna detoksikacija.

Nesanica

Nakupljanje toksina, naročito estrogena, uobičajeni je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, trebalo bi da očistite jetru jer je nesanica često povezana s problemima s jetrom. Pijte napitke od brokule, cvjetače i sličnog povrća.

Letargija

Ako se budite umorni i tromi, trebalo bi da razmislite o detoksikaciji. Ako pokušate nadoknaditi energiju stimulansima kao što su kofein i taurin samo ćete pogoršati problem jer nakon kratkotrajnog osjećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada energije pa ćete se osjećati još umornije.

Glavobolje

Kronične glavobolje mogu biti simptom velike količine toksina u tijelu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzijskih glavobolja i migrena. Nakon detoksikacije, glavobolje bi trebale nestati ili barem biti znatno smanjenje.

Žut ili bijel jezik

Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine toksina u tijelu. Hrana koja sadrži štetne tvari može poremetiti delikatnu sluz probavnog sustava što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv bijeli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni sustav bori protiv toksina.

Problemi s kožom

Koža je organ koji pomaže da se toksini izbace iz organizma. Da se tijelo pokušava očistiti od otrova možemo prepoznati po neuobičajenim stanjima kože, poput akni.

Masno tkivo na trbuhu

Toksini mogu biti uzrok nakupljanja masnog tkiva na trbuhu. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

Osjećaj vrućine

Jedan od prirodnih načina na koji tijelo izbacuje otrove je znojenje. Kada je u tijelu previše toksina ono će se “pregrijati” pokušavajući ih izbaciti znojenjem zbog čega konstantno možete osjećati da vam je vruće čak i kada je vani hladno.

Autor:Zlatko Govedić

ZADNJE VIJESTI


REAGIRAJTE NA VRIJEME

Sedam znakova da je vašem tijelu potrebno čišćenje od toksina! Ako ih imate najmanje tri, stanje je ozbiljno


SVJETSKI DAN BORBE PROTIV HIV-a

HIV-pozitivne osobe poručuju: ‘Danas se razina virusa može uspješno kontrolirati lijekovima, ali još smo suočeni sa stigmom i diskriminacijom!’


MULTIPLA SKLEROZA

TRAŽIMO ŠTO KVALITETNIJE LJUDE ZA OSOBNE ASISTENTE: Čekamo Zakon o osobnoj asistenciji: teško je ovisiti o pisanju projekata i programa


POMOZITE SI SAMI

Nervozni ste i srce vam ubrzano lupa? Iskušajte jednostavan trik za koji vam ne treba nikakvo pomagalo!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article