Šest trkača iz Srbije SPREMNI za trku kroz PUSTINJU u Čileu: Istrčaće 500 KILOMETARA, a jedna stvar ih posebno ZABRINJAVA! (VIDEO)

Životne priče

Šest trkača iz Srbije sprema se da istrče možda i najtežu trku svog života u najsurovijim uslovima pustinje Atakama u Čileu. Trčaće 500 kilometara, a cilj je da ovu kilometražu pređu za samo 36 sati.

S.M.  |  Izvor: Prva  |  

Foto: Printscreen/PrvaTV

Foto: Printscreen/PrvaTV

.

Aleksa Jovanović, jedan od trkača “The Speed Project”, gostujući u emisiji “150 minuta” otkrio je o čemu se zapravo radi.

– To je zapravo štafetna trka. Štafeta znači da neće trčati jedna osoba, nego trči šest trkača. Menjaćemo se, dogovorili smo se da se podelimo u dva tima koji će trčati po tri sata. Znači, jedan tim od troje trkača trči tri sata, tada se drugi odmara, onda se tako menjamo. Otprilike smo pripremili strategiju, razvili smo je maksimalno, ali videćemo na licu mesta kada dođemo tamo. Radili smo zapravo sličnu stvar, već četiri puta zapravo. Dva puta smo trčali istu trku, “The Speed Project”, samo od Los Angelesa do Vegasa. Tada je deset puta organizovano na toj lokaciji, a ovo je prvi put da se organizuje u Čileu, u Atakama pustinji na severu Čilea. Trčali smo isto od Beograda do Zagreba i od Zagreba do Beograda u štafeti. Mislim da imamo iskustva i mislim da smo spremni – rekao je Aleksa, a u kakvim će uslovima trčati, kao i šta ih zabrinjava, saznajte u videu u nastavku teksta.

Read More