Simbolika prstiju: ŠTA ONI KAZUJU O NAMA?

Simbolika prstiju: ŠTA ONI KAZUJU O NAMA?

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Prema drevnom vjerovanju, svaki prst na našoj ruci nosi određenu simboliku – rezervirani su za ljude koji su nam važni. Evo koja je simbolika svakog prsta…Tako palac označava naše roditelje, kažiprst braću i sestre, srednji prst nas same, prstenjak našu životnu ljubav, a mali prst našu djecu.

Palac
On simbolizira samovrednovanje te snagu volje i uma. Jedini nije nazvan po grčkom bogu. Čovjek s dugim i istaknutim palcem često pokušava kontrolirati svoju okolinu i praktičan je, dok onaj s manjim palcem može biti preosjetljiv i pasivan. Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput karneola, granata i rubina.

Kažiprst
Zove se još i Jupiterovim prstom, a simbolizira samopouzdanje, vodstvo, ambiciju i duhovnost. Kratak kažiprst može označavati čovjeka kojem nedostaje cilj, osjeća se nedostatno u društvenim kontaktima – dok iznimno dugi označava nekog tko previše pažnje obraća na dojam koji ostavlja na druge. Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput lapis lazuia, ametista i plavog topaza.

Srednji prst
Zove se još i Saturnovim prstom, ovo je prst koji nas prisiljava da si postavljamo teška pitanja, a njegova je simbolika ravnoteža, pravda i odgovornost. Ljudi čiji je srednji prst kratak (kraći od širine dlana) imaju manjak samokritičnosti, nepromišljeni su i netaktični, dok oni s dugim mogu biti prestrogi, zna im nedostajati spontanosti i topline. Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput rozenkvarca, koralja i akvamarina.

Prstenjak
Zove se još i Apolonovim prstom, a simbolizira odnose, kreativnost, estetiku i emocionalnu stranu čovjeka, Za prsten na ovom prstu savjetuje se birati kamenje poput Mjesečevog kamena, žada, safira i tirkiza.

Mali prst
Njime vlada Merkur, a simbolizira inteligenciju, komunikaciju, oslanjanje na intuiciju, moć uvjeravanja i prenošenja znanja. Za njega odaberite prsten koji ima Mjesečev kamen, jantar i citrin.

Broj pregleda:
3

2021-01-12
Aura Redakcija