Smuti od jagoda (recept)

Foto: Vesna Laćarak

Umesto kolača, možemo ih upotrebiti i u zdravijoj varijanti obroka, kao što je smuti.

Potrebne su nam jagode, banana i jogurt ili mleko. Ovoj kombinaciji možete dodati sojino, bademovo ili kokosovo mleko, koje će vam dati drugačiji ukus.

Smuti je odličan izbor za početak dana, gde ćete sa jednom čašom napitka uneti dovoljnu količinu energije, vitamina kao i proteina iz mlečnih proizvoda.

Šta nam je sve potrebno:

  • 120g jagoda
  • 1 banana
  • 200ml jogurta
  • opciono med

Način pripreme:

U blender stavite narezanu bananu, oprane i očišćene jagode, jogurt ili mleko. Blendiajte dok ne dobijete glatku masu (kratko). Ukoliko vam je smuti gust razredite dodatnom količinom jogurta ili mleka. Povrće je takođe izvanredno za pripremu smutija, ali uvek uz dodatak vode.

Za sve one koji ne koriste mlečne proizvode, upotrebite bademovo ili sojino mleko. Možete dodati godži (goji) bobice koje potopite u mlaku vodu i ostavite 15 minuta da omekšaju. Izvadite goji iz vode i ubacite u blender zajedno sa mlekom i voćem ili možda čija semenkama.

Sezona raznovrsnog svežeg voća i povrća je otvorena, pa krenimo zajedno u smuti avanture. I ne opterećujte se receptima, pravite kombinacije koje vi želite, volite i osećate da vam u datom trenutku prijaju.

Uživajte!

Original Article