Šta brada i brkovi govore o muškarcima?

Prema doktoru Alanu Peterkinu moguće je reći nešto o muškarcima posmatrajući samo njihovu bradu i brkove. Peterkin je napisao tri knjige o bradi i brkovima, bio je u žiriju Svetskog prvenstva u bradi i brkovima, a radi i kao ambasador brenda Dove za mušku negu.

Dvodnevna brada

Ovo je trenutno najpopularniji oblik brade i brkova jer nije ni prava brada, niti prisiljava muškarca da se brije svako jutro, a izgleda dobro na gotovo svim licima. No, iako se možda ne čini tako, čak i dvodnevna brada zahteva održavanje. Ono što takva brada i brkovi govore o muškarcu je da je u koraku s trendovima.

Brkovi

Sami brkovi nikad nisu bili idealan muški stil. Sedamdesetih su se brkovi bez brade najčešće mogli videti u pornografskim filmovima. Bilo kako bilo, brkovi su izraz pobune i jasno kažu da muškarcu koji ih nosi nije važno šta drugi misle o njemu.

Gusta održavana brada

Dok god je brada redovno održavana izgleda dobro na svakakvim muškarcima. Oni koji imaju gustu bradu smatraju je delom svog identiteta. Jaka brada tumači se kao znak muževnosti, a muškarci koji je nose puni su tihog samopouzdanja i ne vole da se prave važni.

Divlja brada

Ovih dana se divlje neodržavane brade i brkovi mogu videti na studentima i slavnim osobama. U pitanju je izražaj testosterona na delu, a pravilo je – što više, to bolje. Divlja brada je izraz slobode i buntovnosti.

Golobradost

Peterkin veruje da se trendovi brade i brkova menjaju otprilike svakih 20 godina, te da će se potpuno obrijane brade uskoro vratiti kao trend. Ono što muškarac govori s potpuno obrijanim licem je da ne voli da se izdvaja, te da voli klasičan izgled.

Izvor: tportal.hr, M. G.

(No Ratings Yet)

 Loading …