Šta svaki horoskopski znak treba da zna kada mu se čini da NEMA “SVETLA NA KRAJU TUNELA”?

Astro

Svakome je potrebno da se seti svoje snage, sposobnosti i vrlina, kada se oseća zaglavljeno i čini mu se da nema izlaza. Evo ohrabrenja za svaki horoskopski znak.

Izvor: Wannabemagazine.com/Brankica Milošević  |  

Foto: Stock-Asso/Shuttrstock

Foto: Stock-Asso/Shuttrstock

.

Ovan

Kad vam se učini da ste sami protiv svih, setite se da ste rođeni borac! Vaša vladajuća planeta je Mars i vi nosite njegov vatreni duh u svom srcu, čak i u najtežim trenucima. Toliko toga ste već „preturili preko glave“, pa možete i ovu bitku. Zapalite Marsovu baklju u svom srcu i samo nastavite dalje.

Bik

Ne dozvolite svom ponosu i tvrdoglavosti da vas spreče da se povežete sa ljudima (koji vas inače vole i podržavaju) i da tražite pomoć, kad osećate da okolnosti prevazilaze vaše snage i razumevanje. Imate oko sebe divne prijatelje i bliske osobe koji čine vaš krug podrške i sve što treba da uradite jeste da im kažete šta vas muči.

Blizanci

Kada imate problem vi se instiktivno obraćate nekome, jer verujete da su dve glave uvek pametnije od jedne. Često je to sasvim tačno, ali više mišljenja može dati oprečne odgovore, pa u kriznim situacijama treba da se saberete i usredsredite na sopstveni osećaj, na intuiciju i glas srca. Odgovori na najvažnija pitanja leže unutra, u vama.

Rak

Verujete da će vas zidovi kojima ste se okružili zaštititi od udaraca života, ali to vas samo čini usamljenima u sopstvenim preživljavanjima. Kada osećate da je život borba za koju više nemate snage i koja počinje da vas obara i pobeđuje, vreme je da spustite štitove i izađete u nepoznato. Morate rizikovati i otvoriti se, saopštiti svoje potrebe, tražiti pažnju, pomoć, poštovanje – jer drugi ne znaju šta vam treba, ako se ne izjasnite. Možete se iznenaditi koliko je otvorenost prema drugima efikasnija od zatvaranja u sebe.

Lav

Nemojte dozvoliti da vaša potreba da budete u centru pažnje, glavni, viđeni, uvaženi, slavni, bogati – učini da izgubite iz fokusa ono što je zaista važno. Čak i najhrabrijim vođama treba odmor i opuštaje, pa zato dozvolite sebi da se povučete sa pozornice i uzmite vreme koje vam je potrebno da budete zabrinuti, tužni, povređeni. Ne morate uvek držati glavu visoko i pretvarati se da je sve pod kontrolom.

Devica

Skloni ste se da previše dramatizujete okolnosti, zato što svaku sitnicu razrađujete u bezbroj pravaca – jedna mala neprijatnost pokreće kod vas lavinu anksioznih misli. Sve može biti razlog za preteranu zabrinutost, na dnevnom nivou i kada taj vrtlog počne da vas uvlači morate se setiti da dišete – stanite, umirite se, zažmurite i nekoliko minuta samo dišite, opuštajte mišiće i prizovite osećaj da je sve u redu.

Vaga

Skloni ste da se potpuno iscrpite u brizi za druge – iako vam to naizgled daje energiju, zapravo samo pojačava vaše trošenje. Vi ste odlični pod pritiskom, u stanju ste da se „stisnete“ i istrpite sve što vas snađe, ostajući pribrani i delotvorni, ali to uzima danak. Morate povremeno biti sebični, odvojiti vreme za sebe i svoje potrebe, pružiti sebi malo nege, nežnosti, luksuza – napuniti baterije, da biste mogli da nastavite da rešavate probleme (svoje i tuđe).

Škorpija

Vaš unutrašnji pritisak raste lagano – vi sve nosite u sebi, sve čuvate i držite skriveno. Kad vam je teško, sami se nosite sa svojim bolom, nikome se ne žalite, zadržavate za sebe i informacije i osećanja. Možda bi vam bilo lakše da podelite svoj teret sa terapeutom, nego sa nekim bliskim, jer se nećete bojati da ga ne opteretite ili da će vas smatrati slabim ili izgubiti poverenje u vas, koji ste inače oslonac i pojam stabilnosti.

Strelac

Kada osetite da se zidovi sklapaju oko vas, treba da se oslobodite – vaš optimizam nikada ne može biti slomljen, a vaš neustrašivi duh ne može nikada biti zaista ukroćen. Ako ste u beznadežnoj situaciji, ostavite sve i idite u prirodu, provedite vreme povezujući se sa izvorom života, obnovite svoju energiju kao primitivac i divljak – valjajte se po zemlji, klanjajte se suncu, umivajte u potoku. Kada povratite energiju, vaše srce će govoriti razgovetno i bolje ćete čuti svoj unutrašnji glas.

Jarac

Vi držite svoju visoku poziciju i ne odstupate, hrabri ste i snažni. Ipak, ponekad samo čvrsto stojite u mraku, osećate da vam se tlo urušava pod nogama i čekate propast. Kad se osećate beznadežno, morate se odmoriti. Odstupite sa svog mesta, napravite pauzu od rada, reda i discipline, nađite način da se opustite i zabavite, da malo zaboravite odgovornost i strogost. Podignite nogu sa kočnice i ne brinite šta će neko misliti o vama, ludujte.

Vodolija

Kada počnete da se osećate preplavljeno, najbolje je da se bavite rešavanjem nekog malog problema. Skrenite pažnju sa šire slike (koju uvek držite u glavi) i držite fokus na jednom malom delu te slike, koji možete odmah da popravite, na koji možete da utičete i da vidite rezultate. Ako nebo preti da vam padne na glavu, popnite se na krov i zamenite dotrajale crepove – to je praktična stvar kojom možete da upravljate.

Ribe

U krizama se osećate bespomoćno i izgubljeno, ali to je samo prepuštanje strahu. Sledeći put, kad vam se nad glavom sakupe crni oblaci, nemojte padati na kolena i zapomagati, već promenite pristup. Podignite pogled, ispitajte to crnilo, da vidite od čega se sastoji, koji delovi su mu najstrašniji, šta je ono na šta najviše reagujete – usput ćete uočiti slabe tačke tog mraka, kao i sopstvena jaka mesta, na koja inače ne obraćate pažnju prepuštajući se osećanjima.

Read More