Strana kreveta na kojoj spavate određuje vaše raspoloženje

(foto: weheartit.com)

Sledeći put kada vas neko bude pitao da niste slučajno tog dana ustali na levu nogu, vi ćete moći da mu dati naučno utemeljen odgovor!

Naše navike toliko su čvrste i ukorenjene da nam veoma teško pada kada je neophodno da ih menjamo. Na primer, više od 75% ljudi smatralo bi vrlo neobičnim da u san utonu na drugoj strani kreveta od one na koju su navikli.

Ma kako vam se činilo na prvi pogled, nije nebitno na kojoj strani kreveta spavate. U poplavi istraživanja koja istražuju razloge i zakonitosti u svakoj našoj navici, pojavilo se i jedno koje otkriva da onima koji spavaju na levoj strani kreveta u životu mnogo bolje ide. Tako ispada da su oni koji spavaju na levoj strani bračnog kreveta srećniji od onih koji spavaju na desnoj.

Istraživanje je obuhvatilo 3.000 odraslih osoba, a rezultati su pokazali da su oni koji spavaju na levoj strani kreveta srećniji i zadovoljniji, generalno optimističniji i sposobni da na sebe preuzmu teške i zahtevne poslove. Više od četvrtine “levih spavača” ima pozitivan pogled na život, dok je među “desničarima” optimista svega 18%.

Takođe, spavači sa leve strane smatraju da su sposobniji da se nose s kriznim situacijama. Samopouzdaniji su i češće imaju stalno zaposlenje. Čak 31% njih voli svoj posao, u poređenju s dešnjacima, koji će se tako izjasniti u tek 18% slučajeva.

No, da nije sve tako crno za one koji ujutro ustaju na desnu nogu, pokazuje podatak da oni uglavnom zarađuju više.