Stručnjaci objasnili zašto mlađe generacije izgledaju sve starije: Razlog leži u ovim navikama

Autor: F.F

Mlađi između 1980. i 1997. godine često izgledaju mlađe od starijih generacija u istoj dobi zbog usvajanja zdravijih prehrambenih navika, bolje njege kože i naprednije šminke. Međutim, ova formula ne primjenjuje se na Generaciju Z (rođeni od 1998. do 2012.), koja stari na drugačiji način. Umjesto benefita holističkog pristupa zdravlju kože i prehrani, stručnjaci upozoravaju na negativne utjecaje e-cigareta, izloženosti plavoj svjetlosti i rane izloženosti kozmetičkim zahvatima.

Estetski stručnjaci ističu da prekomjerna upotreba filera i toksina u mladosti može uzrokovati da mlađi pacijenti izgledaju starije. Milenijalci su prepoznati po holističkom pristupu zdravlju, uključujući zdravu prehranu i tjelovježbu, što zajedno s naprednim proizvodima za njegu kože pozitivno utječe na njihov izgled.

S druge strane, Generacija Z često koristi proizvode i tehnike njege kože na pogrešan način, što dovodi do preranog starenja. Osim toga, korištenje e-cigareta, izlaganje plavoj svjetlosti i rani kozmetički zahvati također su faktori koji doprinose starijem izgledu ove generacije u kasnim tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, piše Daily Mail.

Foto: Instagram

Vječna rasprave

Rasprave na društvenim mrežama po pitanju zašto Generacija Z izgleda starije uključuju i šale o tome kako milenijalci pate od depresije i manje izlaze, čime izbjegavaju izloženost suncu i postaju svjesniji svog izgleda zbog odrastanja uz društvene mreže. Generacija Z, s druge strane, ima djetinjstvo oblikovano društvenim mrežama, što povećava nesigurnost i potrebu za estetskim tretmanima.

Znanstvenici otkrili koliko koraka treba raditi svaki dan: Rezultati su suprotni svim vjerovanjima

Pored botoksa i filera, mlade žene danas često koriste polutrajnu šminku, uključujući iscrtavanje obrva i usana, što može pridonijeti starijem izgledu. Također, porast korištenja solarija među Generacijom Z doprinosi preranom starenju kože i povećava rizik od raka kože. Estetski stručnjaci naglašavaju važnost odabira proizvoda primjerenih dobi, ističući da neki tretmani, poput botoxa i retinoida, nisu nužni prije određene dobi.

U konačnici, različiti okolinski čimbenici, poput pušenja, konzumacije alkohola, nezaštićenog izlaganja suncu te sjedilačkog načina života i loše prehrane, također mogu doprinijeti preranom starenju kože. Stoga je važno prilagoditi njegu kože i korištenje proizvoda prema individualnim potrebama i dobi.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More