TRI NAJČEŠĆA RAZLOGA zbog kojih PUCAJU duge veze i brakovi

Ljubav i seks

Bračni savetnik, terapeut Džef Ginter iz Portlanda, redovno deli savete parovima na svojim društvenim mrežama, ali i zaključke do kojih je došao na osnovu obavljenih terapija.

Izvor: zadovoljna.hr  |  

Foto: wk1003mike/Shuttrstock

Foto: wk1003mike/Shuttrstock

.

Tako je sa svojim pratiocima podelio i tri najčešća razloga zbog kojih završavaju duge veze. Razloge je izdvojio na osnovu onoga što je čuo i video u radu sa parovima.

Nestanak malih stvari

U nekom trenutku parovi prestanu da rade male stvari koje su ih zbližavale, što može da bude ozbiljan udarac za vezu.

„Nema više komplimenata, nema više flerta, manje je dodirivanja i kvalitetnog vremena. Kao da ste postali cimeri koji se sreću na hodniku“, objasnio je terapeut i dodao da u takvim situacijama jaz između partnera postaje toliko velik da im se čini preteškim da se popravi stvari ili su možda već emocionalno krenuli dalje.

Gomilanje nerazrešenih problema

Previše je nerazrešenih svađa, u kojima isti problem nastavlja da se javlja bez rešenja ili popravke, što dovodi do ogorčenosti, prezira i emocionalnog iscrpljivanja.

To znači da čak i kad se dogodi najmanji problem, vi pomislite evo ga opet i zatvorite se i povučete. U tim trenucima pokušaj popravke ili rešenja problema čini vam se kao preveliko emocionalno putovanje, kaže terapeut.

Udaljavanje

Vremenom ste se udaljili, što u vezi može da dovede do neočekivanih promena.

Prema rečima terapeuta, kao pojedinci se razvijamo tokom vremena i nadamo se da ćemo se razvijati na načine zbog kojih ćemo i dalje odgovarati jedno drugome. Međutim, to se ne dešava uvek.

Ponekad se interesovanja, uverenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smerovima, što na kraju može da dovede do nespojivosti. Prekid tada ne mora nužno biti nečija krivica i često je nepredvidljiv.

Read More