U autu vam je pakleno vruće? Ne otvarajte prozore, imamo učinkovitiji način za idealnu temperaturu!

Ilustracija, Foto: Pexels

NEMA VIŠE PRŽENJA

+
AAA

U autu vam je pakleno vruće? Ne otvarajte prozore, imamo učinkovitiji način za idealnu temperaturu!

Autor: Dnevno

Jedna od situacija koja izaziva nam u ljetnim mjesecima izaziva pravu mučninu je onaj osjećaj kad nas zapuhne toplina i zagušljivost tek otvorenog automobila. Iako bi najradije pootvarali sva vrata kako bi se unutrašnjost što prije rashladila, čini se kako to i nije najučinkovitiji način.

Nažalost, ne mogu svi uživati u luksuzu klima uređaja u automobilima, pa će ona morati spuštati prozore i prije nego sjedno u ‘užareno’ sjedalo sve dobro rashladiti, no ako ste među sretnicima, a automobil vam je stajao cijeli dan na suncu, kako bi što brže rashladiti automobil, ne otvarajte prozore.

Kako piše Ordinacija.hr istraživanje je pokazalo da će se prostor u automobilu najbrže rashladiti ako držite prozore zatvorenima. Portal Thrillist je za potrebe istraživanja razmotrio razne metode kako bi saznali koji je najbrži način za rashladiti automobil, a čini se da su i rješenje pronašli. Smatraju kako bi trebalo upaliti klima uređaj, ali zatvoriti prozore, jer tako neće ulaziti novi topli zrak, a ono što klima rashladi neće „pobjeći“ kroz prozor. Mnogima je poznata ova metoda u uredima. Jednostavno klima ne radi učinkovito kako bi mogla kad su prozori otvoreni.

Ako ne možete zamisliti da sjednete u automobil a da ne otvorite prozore, možete otvoriti prozore na nekoliko minuta prije nego što krenete. Isto tako možete otvoriti vrata automobila prije nego sjednete. No jednom kad upalite klimatizaciju, prozore zatvorite. Kako tvrde na portalu, i ona će bolje raditi kada je automobil u pokretu.

Još jedna bitna napomena, razlika u temperaturi u automobilu i van njega, ne bi trebala biti veća od 8 stupnjeva. Uostalom što manja razlika, manje ćete i goriva potrošiti. Optimalna razlika trebala bi biti oko 5 stupnjeva.

Autor:Dnevno

ZADNJE VIJESTI


NEMA VIŠE PRŽENJA

U autu vam je pakleno vruće? Ne otvarajte prozore, imamo učinkovitiji način za idealnu temperaturu!


POMOZITE SI SAMI

Pretjerano se znojite? Srećom, postoje zdrava, prirodna i jeftina rješenja!


POVRATITE MLADOLIKOST

ANTI-AGE TRETMANI KOJE SI MOŽETE PRIPREMITI KOD KUĆE: Potrebni su vam samo obični sastojci iz kuhinje!


CELULIT NIJE SRAMOTA!

BODYSHAMING JE OUT: Nitko nije savršen! Čak i poznate zvijezde Hollywooda pokazale svoje mane i celulit na mrežama!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article