Ujutru i naveče popijte ovaj lijek: Očistite bubrege, te u velikoj mjeri popravite njihovu funkciju!

198

Hranite se zdravo jer u koliko unosite so i masti možete oštetiti bubrege. Pored toga izbjegavajte lijekove protiv bolova jer štetite vašim bubrezima.

Zbog toga ne uzimati analgetik, već popijte neki čaj koji ća vam smiriti bol.

Kada konzumirate lijekove vi šetite bubrege, zbog toga mislite o svojim bubrezima!

Mi vam donismo lijek koji će poboljšati njihovu funkciju i očistiti ih.

Potrebni sastojci:

  • 2 litra vode
  • 7 svježih listova avokada

Priprema:

Kuhajte lišće u vodi 10-15 minuta,procijedite i ostavite da se ohladi. Konzumirajte po jednu čašu ujutru i jednu naveče  za samo nekoliko dana sojećat će te poboljšanje.

Rezultat slika za bubrezi

Ovo su znakovi da vam bubrezi otkazuju:

Evo simptoma koji se još mogu javiti:

iznenadni bolovi u donjem dijelu leđa

visoka temperatura

otežano bolno mokrenje

U koliko ste prepoznali neke od simptoma, možete koristiti i ovaj prirodni recept!

Kamen u bubregu je vrlo česta pojava,ona može nastati od skupljanja minerala i sitnih kristala u mokraći,  te dolazi do razvijanja, kamena.

Jedan od glavnih uzroka za nastanak kamena u bubregu je nedovoljno unošenje vode ili druge tečnosti,samim tim  izbacujete manje od litar urina dnevno.Bol je glavni simptom koji ukazuje na kamen u bubregu. Bol se javlja kada se kamen unutar tijela pomjera, ali ukoliko ne osjećate bol,ali i dalje često idete u toalet to može biti prvi znak.U koliko često mokrite

što znači da izbacujete manje od litar urina dnevno. Bol je glavni simptom koji ukazuje na kamen u bubregu, ali možete i prije njega otkriti ovo stanje. Ali po malo, urin ima jači miris ili primetite krv u mokraći, to može biti znak da će doći do napada bubrega. Moćnina, povraćanje,groznica su takođe simptomi, pa ako primetite nešto od navedenog, što prije se javite ljekaru.

Image result for BUBREZI

Uklonite kamen u bubregu!

U narodnoj medicini u koliko imate problema sa bubrezima koristi se proso.

Proso je jedna od najpoznatijih žitarica koje imaju jako puno ljekovitih svojstva, mi vam donosimo recept ruske narodne medecine za lečenje bubrega koji ce pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, pjeska i sitnog kamenja.

Peršun i voda

Mi vam donosimo prirodni recept koji vam može pomoći da podržite normalnu funkciju bubrega:

Sastojci:

  • Peršun
  • Voda

Način pripreme:

Image result for BUBREZI

Nasjeckajte lišće na velike komade, te ostaviti da stoji u posudi, nakon tog u posudu sipajte malo vode preko lišća, tako da su pokriveni i kuhati deset minuta.

Ostaviti da se ohladi i procijediti i smjesu držite  u frižideru.

Kako to korisiti:

Konzumirajte  jednu šolju dnevno, u narednih nekoliko dana i primijetit ćete da se boja urina promijenila jer se iz vašeg organizma čiste toksini!

SVAKODNEVNIM NAVIKAMA UNIŠTAVATE BUBREGE!

Zadržavanje mokraće u bešici je jako loše, jer to može povećati pritisak urina u bubrezima i dovodi do zatajenja bubrega ili inkontinencije.

Ne konzumirate dovoljno vode

Naši bubrezi moraju biti hidrirani kako bi pravilo radili,  u koliko ne pijete dovoljno vode toksini se mogu početi skupljati u krvi, jer nema dovoljno tekućine da bi se u obliku urina ispraznila kroz bubrege!

Velika potrošnja soli

So je važna za tijelo, ali u koliko se previše troši može se povisiti krvni pritisak i staviti previše pritiska na bubrege.

Bubrezi su veoma značajan organ za naš organizam. Ako oni ne obavljaju svoju funkciju kako treba, možemo imati razne posljedice. Oni filtriraju 120-150 l krvi dnevno, proizvode 1-2l urina, izbacuju otpadne materije iz našeg organizma, održavaju normalan nivo elektrolita u našem organizmu.

Osim ovih funkcija, značajni su jer proizvode hormone koji su odgovorni za regulaciju krvnog pritiska, proizvodnju krvnih ćelija itd. Mnoge osobe imaju problema sa bubrezima, a mnogi faktori mogu dovesti do problema.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja