UNIŠTAVA VEZE, BRAKOVE I PRIJATELJSTVA: Sastoji se samo od dve reči “Paukova mreža” – parovi obratite pažnju na ovaj trend!

Ljubav i seks

Paukova mreža (Spajder Vebing) je izraz koji se koristi za opisivanje skupljanja, odnosno taloženja negativnih, toksičnih ponašanja koja su, poput mreže, postala zamršena do tačke u kojoj više ne možete da imate širu, racionalniju, sliku.

Izvor: net.hr/Independent  |  

Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock

Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock

.

Što se tiče onoga što ta ponašanja mogu da uključe, to može biti bilo šta, počevši od ignorisanja do bombardovanja emocijama.

Sada imamo jedan pojam koji opisuje što se događa kada na nas utiču sva toksična ponašanja odjednom.

“Važno je da prepoznamo ovaj pojam, jer on ne samo da ugrožava emocionalnu dobrobit onih koji su uključeni, već i uništava poverenje i autentičnost u svetu ljubavnih parova. Toksično ponašanje na sastancima, poput ‘paukove mreže’, može uzrokovati trajnu emocionalnu štetu, narušiti samopoštovanje i stvoriti nepoverenje i skeptičnost u budućim vezama”, rekla je Ema Hetorn, interni stručnjak za ljubavne sastanke.

“Prepoznavanjem i rešavanjem ovog trenda, možemo da radimo na tome da na predstojećim dejtovima pristupimo sa užitkom i poštovanjem, gde se pojedinci mogu istinski povezati i izgraditi smislene odnose bez manipulacije i toksičnosti”, dodala je.

Paukova mreža je nešto što je trener za romantične dejtove Džejms Pris primetio da se događa i kod njegovih klijenata. Međutim, on objašnjava kako je važno da ne povezujemo sve negativno u vašoj vezi sa običnim izazovom, jer to možda neće uvek biti relevantno.

“Iako ovaj trend svakako postoji, ključno je da napomenemo da nije baš uobičajan i da je malo ljudi tako manipulativno ili zlobno”, govori Ema Hetorn.

Također, stručnjakinja je ukazala na važnost zdravog odnosa i ne bi trebalo da nam on konstantno pruža nemir, već stabilnost i podršku.

“Ako vas muči konstantni emocionalni nemir, to je dobar znak da bi možda bilo najbolje da pomno preispitate dinamiku svoje veze i pokrenete raspravu o svojim brigama pred partnerom”, rekla je.

Read More