Upoznajte japansko iscrtavanje obrva i bacite pincete!

Upoznajte japansko iscrtavanje obrva i bacite pincete!

Autor: Strainovic

Uz japansko iscrtavanje obrva konačno možete imati obrve koje izgledaju prirodno i imaju savršen oblik – u svakom trenutku . Kako? Istraživali smo i evo šta smo otkrili!

Kada je reč o lepoti, obrve su važnije nego što biste pretpostavili.

One ističu oči, definišu oblik lica i imaju važnu ulogu u načinu na koji komunicirate sa drugim ljudima.

Još od 80. i filma Plava Laguna opsednuti smo obrvama Brooke Shields. Nakon nje došle su nove kraljice obrva! Svi smo želeli te perfektne lukove i oblik obrva kao njihov.

Sada neke druge modne ikone diktiraju trendove.

Kada imate bujne obrve sa dosta dlačica koje rastu u ispravnom smeru lako vam je da eksperimentišete i menjate oblike u skladu sa trendovima i vašim željama.

Međutim, mnoge žene imaju veoma nežne, retke obrve od kojih se slabo šta može učiniti. Ponajmanje se mogu formirati jaki, izražajni lukovi obrva koje su sada modni imperativ.

Olovke za obrve ili trajna šminka rešavaju problem donekle. Međutim tu se morate pomiriti sa „marker efektom“ koji nije nimalo privlačan. Sada postoji savremenije metoda iscrtavanja obrva.

Metoda japanskog iscrtavanja obrva se koristi kako bi se popravio oblik obrva a da se pri tom sačuva njihov potpuno prirodni izgled.

Ponekad se na ovaj način popravljaju oštećenja nastala prekomernim čupanjem obrva ili prirodnim gubitkom, opadanjem dlačica.

Japansko iscrtavanje obrva za potpuno prirodan izgled

microblading obrva

Moglo bi se reći da je ovo vrsta polutrajne tetovaže obrva. Ipak , od obične tetovaže se razlikuje jer je trodimenzionalna.

Ovo je jedna od beauty procedura koju ne možete raditi sami kod kuće. Obavlja se isključivo u kozmetičkom salonu.

Ideja je da se uz pomoć oštrog alata-mini skalpela zarežu sićušne linije u koži obrva koje izgledaju kao prirodne dlake. U proceduri je ključan materijal za japansko iscrtavanje obrva – mineralni pigment (krema, gel ili tečnost) bez alkohola koji se unosi oštrim skalpelom u kožu.

Boja pigmenta se bira u zavisnosti od prirodne boje obrva. To su obično smeđe prirodne nijanse od svetlije do tamnih.

Zapravo, možemo reći da je ovo vrsta tetovaže nakon koje ćete imati onoliko novih dlačica u obrvama koliko je rezića skalpelom napravljeno u koži obrva.

Zvuči strašno?

Pa nije baš tako. Evo objasnićemo!

Kako se radi japansko iscrtavanje obrva odnosno microblading?

lično iskustvo bore

Najpre ćete u razgovoru sa kozmetičarkom, precizirati šta je to što želite da postignete ovim tretmanom. Da li je to potpuna promena oblika ili samo blaga korekcija. Ponekad je potrebno samo nadomestiti dlačice kada su prirodne obrve retke.

A onda je postupak sledeći:

Prvo se temeljno čisti i dezinfikuje ovaj deo lica.

Posebnom profesionalnom olovkom se iscrtavaju konture obrva kakve treba da budu. Ozbiljan kozmetičar to radi vrlo temeljno koristeći nekoliko spravica kako bi precizno izmerio. Ovo sve da bi vaše nove obrve bile potpuno simetrične.

Kada je iscrtavanje olovkom završeno vaš zadatak je da se pogledate i odlučite da li je to ono što ste želeli. Može se desiti da tada shvatite da se sebi ne dopadate sa takvim obrvama. Realno, ne možete znati dok ne probate. U ovoj fazi moguće su korekcije. Možete obrisati pa sve odraditi nanovo ili se prosto predomisliti.

Kada je usaglašavanje oko blika završeno na obrve se nanosi anestetik krema. Ostavlja se da deluje oko 15 minuta. Krema ima jako dejstvo koje traje oko oko pola sata, taman koliko je dovoljno za japansko iscrtavanje jedne obrve.

Nakon što je anestetik krema obrisana sa zadate regije, pristupa se iscrtavanju .

Nožić kojim se radi treba da bude strerilan. Obratite pažnju da li je kozmetičarka za vas otpakovala novi neupotrebljavan. Ukoliko nije reagujte.

Sada ste spremni za ključnu fazu. Nožić se umače u pigment kremu i njime se prave oštri plitki rezovi u koži obrva. Oni formiraju posekotine koje svojom dužinom i pravcem prostiranja podražavaju prirodne dlačice u obrvama.

Iako je naneta anestetik krema, procedura malo boli, ali je bol podnošljiv.

Ovo svakako zavisi od vašeg praga tolerancije bola. Ono što je nekome malo, za vas je možda strašno. Razmislite o ovome ako ste osetljivi na bol.

Japansko iscrtavanje obrva nije za osetljive osobe. Ukoliko ste on tih razmislite o preparatima za pospešivanje rasta prirodnih obrva.

Nakon što je iscrtavanje završeno, pigment se maže preko celih obrva.

Kada se nanese, pigment je dosta tamniji nego što će vaše obrve biti nakon završenog tretmana. Zapravo one budu oko 20% svetlije.

Nakon uklanjanja viška pigmenta koristi se specijalna tečnost-fiksator koji pigment pretvara u silikonsku formu.

Jednostavno, na koži se naprave zarezi oštrim skalpelom, u njima se nalazi pigment koji se pretvori u silikonski masu i vi imate puno novih dlačica koje izgledaju kao prave.

Prva korekcija se radi nakon mesec dana. Ovo je zapravo kao vid kontrole na kome se vidi da li je boja dobro odreagovala i da li treba eventualno korigovati oblik. Neki saloni daju dve korekcije uračunate u cenu japanskog iscrtavanja obrva.

Prednosti japanskog iscrtavanja obrva

Microblading predstavlja polutrajnu proceduru za sve osobe koje nemaju obrva onoliko koliko bi želele.

Nakon nekih drugih korekcija obrva, dešava se da su obrve iskidane i ne rastu na nekim mestima. Ovo može biti i posledica bolesti.

Japanskom tehnikom iscrtavanja:

  • rešava se nedostatak prirodnih obrva.
  • oslobađa vas stalnog oblikovanja obrva
  • Efekat je potpuno prirodan, dakle obrve vam izgledaju kao da su vam najednom izraslo dosta novih dlačica i to sve u željenom smeru.
  • Nema efekta markera kao kada ih sami iscrtavate olovkom za obrve.
  • Vodootporne su tako da uvek izgledate lepo i na plaži i nakon izlaska iz bazena i u teretani, baš kao prirodne.

Postoji tzv. univerzalni oblik obrva koji odgovara svima koji dobijete kod priučenih majstora. Kako biste ovo izbegli izaberite zaista dobrog profesionalca koji će pažljivo analizirati vašu fizionomiju i oči pre no što zajednički izaberete oblik obrva koji će vas zaista ulepšati.

Sigurno vas najviše zanima i ovo:

Koliko dugo će vam trajati japanski iscrtane obrve?

Dobijeni efekat traje 3-5 godina.

Međutim, niko vam ne može garantovati da će vaše obrve nakon godinu dana biti onako lepe kao prvog dana. Zato se savetuje osvežavanje boje obrva nakon godinu dana. Ova procedura traje pet minuta i trebalo bi da za nju platite samo jednu trećinu od cene japanskog iscrtavanja obrva.

Redovnim godišnjim održavanjem možete produžiti vek svojim novostečenim obrvama onoliko dugo koliko to želite. Postojanost boje obrva iscrtanih japanskom metodom zavisi i od vašeg tipa kože ali i od nege.

Kako negovati obrve nakon japanske metode iscrtavanja?

Nega obrva nakon procedure microblading-a zavisi od tipa kože, dubine zasecanja, vrste pigmenta kojim je procedura rađena. Ipak nekih osnovnih mera opreza se morate pridržavati.

Dva do tri dana nakon procedure se ne preporučuje kupanje u moru, reci, bazenu.

Nemojte odlaziti u teretanu, solarijum, saunu. Dakle izbegavajte sva mesta gde biste se mogli inficirati,jer ma kako vi mislili o tome, na vašoj koži su otvorene mini povrede koje se lako mogu inficirati.

Nakon japanskog iscrtavanja obrva dobićete kremu kojom ćete mazati obrve nekih 7 dana. Prvih dana se mažu svakih sat vremena i to tako što se prethodni sloj dobro očisti pa se onda nanese novi sloj. Često je to vazelin, pantenol ili jekoderm krema. Precizne savete dobićete od kozmetičara nakon procedure. Intenzivna nega je neophodna kako bi se sve lepo zamirilo i da se na mestu japanskog iscrtavanja obrva ne bi stvorile krastice.

Blago perutanje je neizbežno. Počinje 4. dan i završava se 7. dan od obavljenog iscrtavanja obrva.

Kako se održavaju japanski iscrtane obrve?

japanska metoda korekcije obrva

Na području obrva izbegavajte sredstva za pranje lica, abrazivne tretmane i vočne kiseline.

Ukoliko radite pilinge ili mikrodermoabraziju, zaštitite obrve. Vaše nove obrve ne treba da budu izložene laserskim tretmanima.

Kreme i puderi takođe mogu oštetiti boju pigmenta. Ukoliko ipak dospeju na obrve, obrišite ih odmah.

Izbegavajte direktno izlaganje suncu novostečenih obrva. Nosite velike naoočare za sunce koje pokrivaju obrve ili šešir. Osvežavanje boje se može raditi tri puta godišnje.

Da li je microblading obrva bolna procedura?

Rekli smo već da se pre tretmana na obrve nanosi anestetik krema koja treba da vas poštedi bola. Ipak nije baš da nećete ništa osetiti.

Oni koji su probali kažu da se bol po intenzitetu može uporediti sa bolom koji izaziva čupanje obrva.

Međutim, budite spremni i na to da je na nekim tipovima kože upotreba anestetik kreme zabranjena.

Nisam kukavica i ne padam u nesvest kada vidim krv, ipak, pripremajući se da napišem ovaj članak, pogledala sam neke video snimke procedure. Na početku nekih stoji upozorenje da će gledaoci videti krv. Nije mi bilo prijatno gledati kako skalpel zaseca vrlo osetljivu kožu obrva. Znam, reći ćete lako je tebi kad ti priroda na obrvama baš nije štedela. Ipak, priroda ima za svakoga po nešto.

Za one sa slabim retkim ili oštećenim obrvama, priroda je iznedrila razne materije koje prirodno pospešuju rast dlačica.

Od esencijalnih ulja, bioaktivnih materija i drugih darova prirode, prave se preparati za novi rast obrva. Ako ste kao ja, dajte sebi vremena da isprobate prvo prirodna rešenja pre no što dozvolite da vas seckaju po obrvama.

Saznajte šta je i kako radi serum za trepavice i obrve!

Ko ne sme da radi japansko iscrtavanje obrva?

  • Osobe koje imaju problema sa keloidima
  • Osobe koje pate od seboreičnog dermatitisa u regiji obrva
  • Ukoliko postoje upale na tom delu kože. U tom slučaju morate izlečiti problem i tak kada je koža potpuno zdrava može se raditi japansko iscrtavanje obrva.

Koje je najbolje godišnje doba za proceduru?

Ne postoji određeno doba godine koje je pogodnije ili manje pogodno. Međutim, postoje dani kada ne bi trebalo da se podvrgnete iscrtavanju obrva japanskom metodom.

Ukoliko ste depresivni, frustrirani, u stisci sa vremenom ili pod nekom drugom vrstom stresa, odložite proceduru za drugi dan. Dobro bi bilo da izbegnete dane menstrualnog ciklusa

Da li je potrebno počupati obrve pre microblading metode?

Nije potrebno da počupate ili obrijete vaše prirodne dlačice. Počupajte samo one koje izlaze iz okvira željenog oblika obrva. Ostale će ostati na mesu a između njih se docrtavaju nove.

Japanska metoda iscrtavanja obrva u trudnoći

Ova polutrajna procedura rezultira punijim obrvama koje izgledaju skroz prirodno. Ipak, ukoliko ste trudnica ili dojite trebalo bi da znate malo više o ovoj popularnoj metodi ulepšavanja.

Ni jedan beauty tretman nije 100% bez sporednih efekata. Uvek kada zasečete kožu postoji rizik od infekcije. Osim toga u postoji i mogućnost razvijanja alergijske reakcije na pigment koji je procedurom unet u kožu. Sve što uđe u kožu može dospeti i do ploda.

Japanska procedura iscrtavanja obrva nije bezbedna za trudnice, pre svega jer ne postoje studije kako hemikalije koje se koriste u postupku deluju na fetus. Zato je bolje ne rizikovati. Važnije je zdravlje bebe od bujnih obrva.

Anestetik kreme koje se koriste za ublažavanje bola mogu izazvati kod bebe tahikardiju i srčane probleme.

Hormonske promene u trudnoći pospešuju cirkulaciju. Tokom japanskog iscrtavanja obrva kod trudnice to bi moglo dovesti do obilnijeg krvarenja.

Najzad, lice trudnice usled povećane telesne težine i drugih promena u organizmu može biti naduveno.

Obrve iscrtane u trudnoći mogu izgledati potpuno drugačije nakon porođaja kada se vaše lice vrati u normalu. Moglo bi se desiti da vam se tada više ne dopadaju.

Microblading iskustva i cena

lično iskustvo bore

Kod nas je cena japanskog iscrtavanja obrva od 10.000 dinara do 150 eura. U cenu su uračunate i dve korekcije i osvežavanje boje za godinu dana.

Da je ovo zaista popularna beauty procedura govori i činjenica da je zaista dosta postova na temu na raznim forumima. Neke dame se žale da im je posle dve nedelje boja izbledela za 60% ili pak da se na nekim mestima skinula. Međutim više je onih koje su oduševljene. Istinski se raduju jer ne moraju svakog jutra da doteruju obrve, a sve izgleda prirodno.

Zajedničko svim komentarima je da pazite kod koga idete, da se prvo dobro raspitate o salonu pa tek onda zakažete.

Japansko iscrtavanje obrva je vrlo popularno!

Ukoliko se dobro uradi, posmatraču sa strane je nemoguće da razlikuje vaše prirodne dlačice od onih docrtanih. Na ovom mestu ipak ne mogu da se ne zapitam koliko daleko smo spremni da idemo zarad lepote i da li postoje granice fizičke i finansijske izdržljivosti.

Pre no što odete pod nož dajte sebi nekoliko meseci vremena da podstaknete rast svojih obrva prirodnim putem. Potražite kozmetčke preparate i prirodna ulja koja pospešuju rast novih dlačica vaših obrva. Prirodno je uvek najbolje.

Ocena čitalaca
5/5

POVEZANI ČLANCI

Najbolji tretmani lica za bubuljice

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Da li je farbanje trepavica danas u modi?

Lepota


Autor: Biljana Jovanović

Vredi posetiti: Sajam kozmetike „Dodir Pariza“ u Beogradu!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Da li je trajna šminka usana rešenje za vaše usne?!

Lepota


Autor: Zorana Grujin

Hydrafacial tretman je tajna dama sa crvenog tepiha

Lepota


Autor: Strainovic

Da li je LED terapija lica revolucionarno rešenje za kožu?

Lepota


Autor: Strainovic

Kako da vam lice zablista uz alge za lice


Lepota


Autor: plavsic

Kriolift lica oporavlja kožu u trenu!


Lepota


Autor: plavsic

AWT tretman protiv celulita za oblikovanje tela i redukciju masnih naslaga


Lepota


Autor: Strainovic

Dubinsko čišćenje lica treba svima!


Lepota


Autor: Zorana GrujinOriginal Article