Otkrivena je TAJNA savršene linije Sandre Meljničenko: Njen TRENER je otkrio šta nikako NE SME da jede i koje fizičke aktivnosti su obavezne!

Jedan od najpoznatijih svetskih fitnes stručnjaka otkrio je tajnu savršene linije Madone, Sandre Meljničenko, Gvinet Paltrou…

Između ostalih, njegove usluge su tražili slavna pevačica Madona, holivudski glumci Gvinet Paltrou i Ralf Fajns, kao i bivša članica grupe Models i manekenka Sandra Meljničenko.

Slavni trener je jednom prilikom čak izjavio da mu je Sandra jedan od najboljih klijenata sa kojima je ikada sarađivao. Guderov moto je da nije neophodno imati samo zdravo srce, pluća i jake mišiće.

Kako kaže, veoma bitna je koordinacija celog tela i da se sve vežbe rade pravilno uz adekvatnu ishranu. Ipak, na prvom mestu mu je jedna stvar, a to je da se osobe kojima pomaže ne dobijaju konstantno mišičnu masu. Na taj način on pomaže ljudima da “ubiju” masti, kao i da imaju vitkije mišiće.

– Radimo na više nivoa, a ne samo na jednom. Izbegavamo vežbe s mašinama. Na našem treningu mišić mora više da se stabilizuje, kao i da rade svi mišići oko njega. Dolaze mi ljudi koji su prošli puno trenera, ali nisu imali toliko dugu i vitku telesnu građu kao što su želeli – kaže Guder.

Kako objašnjava, ključ je u tome da se ne radi sa velikim teretima, ali je i ishrana važan faktor.

– Ne teramo klijente da dižu težine, već da rade vežbe koje će im izdužiti mišiće. Hrana je vrlo bitna, takođe. Neprijatelj linije je šećer, a ne masti. Šećer transportuje masnoću u masne ćelije, a to opterećuje metabolizam i sprečava sagorevanje masti. U mom programu nema brojanja kalorija, ali ima ograničenja u slatkišima, jedenju paste, hleba i krompira i unosa alkohola – objašanjava Guder.

– Treninzi ne smeju biti jednolični. Osim vežbi oblikovanja na parteru, ubacujem elemente pilatesa, plesa, bitna je promena. Time se znatno ubrzava metabolizam – navodi ovaj stručnjak,.

GUDEROVI SAVETI

  • Nemojte isključivo da trčite. Neohodno je da trčanje kombinujte sa koracima (levo, desno, unazad), kao i sa preskakanjem konopca
  • Hleb, pasta i krompir su veliko – NO NO! Kao i generalno slatki ugljeni hidrati
  • Alkohol nikako ne utiče dobro
  • Nikako nemojte da dižete velike težine, pošto tako dobijate veće mišiće
  • Neophodno je da imate različite aktivnosti i vežbe kako se ne bi desilo da u jednom momentu počnete da stagnirate ili da se povređujete
  • Morate da shvatite koje vežbe i aktivnosti vam najviše prijaju. Za nekoga je to teretana, za nekoga aktivnosti u prirordi, odnosno napolju
  • Nemojte da odmah da sebi zacrtate neke nerealne želje. Idite korak po korak, uklopite svoje aktivnosti sa poslom i drugim obavezama.

BONUS VIDEO

Read More