Uradite OVO i GOLUBOVI će u širokom krugu izbegavati vašu terasu

Golubovi izazivaju simpatije kada se šetate Knezom, ali nikako se ne oduševite kada vidite da se par ptica smestilo na vašem balkonu

Ove ptice ne samo da su prljave, nego ostavljaju svoj izmet svuda i mogu nositi i mnoge opasne bolesti. Nije ni čudo što većina ljudi pokušava da ih potera sa svog balkona. Kako to učiniti efikasno? 

One su jedna od najčešćih životinja koje žive u gradovima. Hrane se insektima i ostacima hrane koju bacaju ljudi. Neki golubove nazivaju “letećim pacovima” i to ne samo zbog njihove slične boje. Ove ptice nose bolesti koje su opasne po ljude, kao što su meningitis, toksoplazma ili respiratorne bolesti. 

Možemo imati veliki problem kada ptice odluče da na našoj terasi naprave gnezdo. Zato je najbolje rešenje sprečiti da se golubovi nasele na našem balkonu. Kako se to radi? Zabranjena je upotreba topova koji omamljuju ptice, postavljanje šiljaka bez silikonskih prevlaka i upotreba otrova. Naravno, takođe nije dozvoljeno da pucate u golubove.

Međutim, postoji mnogo domaćih, prirodnih i humanih načina da uplašite golubove. Jedna od njih je kačenje plastičnih kesa na balkon . Možda ne izgleda baš lepo, ali funkcioniše. Njihovo šuštanje na vetru efikasno tera ptice. 

Neki poprskaju balkon sirćetom ili muškim parfemom. Istina je da golubovi ne vole ove mirise, ali morate zapamtiti da njihov miris na otvorenom veoma brzo ispari. U praksi, ovaj metod možda uopšte neće raditi.

Najvažnije pravilo zahvaljujući kojem će golubovi izbegavati naš balkon je… koristiti ga. Ptice traže tiho, mirno i neuobičajeno mesto. Ako često boravimo tamo, to će obeshrabriti golubove da dođu na naš balkon. Takođe je važno održavati balkon urednim i ne ostavljati smeće ili ostatke hrane koje ptice mogu da jedu.

BONUS VIDEO

Read More