Trik sa TikToka koji PODIŽE KAPKE: Trend koji je zaludeo žene!

Vešta šminka može da vizuelno “podigne” kapke i da efekat otvorenijih ili iskošenih očiju.

Iskošene oči su trend već dugo, a žene pribegavaju najrazličitijim tehnikama ulepšavanja da to postignu. Najskuplji, ali i najrizičniji poduhvat je fejs lifting, a potrebna je velika veština hirurga da sa operacije ne izađete kao da ste sad “sišli sa motora”.

Veštački izgled često se dobija i pomodnim lepljivim trakama čije krajeve šminkeri vešto sakriju u kosi.Efektno i jednostavno rešenje je ipak dobra šminka, a prema novom trendu na TikToku može da se “osvetli” i podigne kapak pomoću svetle senke.

Ovaj trik je suprotan toliko popularnoj “smokey eye” tehnici, u kojoj je čitav kapak bio izblendan u tamnim tonovima. Sada sa, preko tamnije senke, nanosi svetla nijansa ili hajlajter tačno iznad prevoja kapka.

Sličan efekat se postiže i ako su senke na kapku svetle, pod uslovom da se sama linija iznad prevoja (na engleskom “cut crease”) ponovo ocrta najsvetlijom, najbolje mlečno belom nijansom. 

Efekat veoma zanimljiv i čak dobijate utisak da je kapak daleko veći nego što zapravo jeste. Nije ni čudo da je ovaj trend zaludeo mnoge žene. 

Read More