Slučajnost ili sudbila? Evo kako je SRPKINJA iz Beča slučajno upoznala svoju POMAJKU na Uskrs

Ana (32) je poreklom iz Srbije, još pre nego što se ona rodila, njeni roditelji su se upoznali u Beču, gde su otišli iz Jugoslavije, trbuhom za kruhom. Tamo su se zaposlili i započeli novi život. Tada je i Ana došla na svet.

Ana je odrasla sa puno ljubavi. Znala je od malena da je njen tata bio opasni zavodnik, te da ima još 6 dece pored nje. Ona je bila najmlađa. 

Da je njen otac bio veliki šmeker dokazuje i ova priča. Ana i njeni roditelji dolaze za Srbiju svako malo, ali ovaj Uskrs je bio malo drugačiji. Slučajnost je spojila Anu i njenu pomajku.

U jednom malom selu, u okolini Kruševca, Ana ima kuću svojih roditelja u kojoj oni često borave. Tako je i sada bilo. Doputovali su kako bi praznike obeležili sa prijateljima i velikom familijom, ali je Anu put odveo malo na drugu stranu. 

Njoj je došla prijateljica iz Sombora kako bi se malo videle i ispričale napokon. Ali, onda je sudbina umešala svoje prste. Prijateljica je poželela da poseti sa Anom jednu poznanicu Ivanu, koja živi dva sela pored i tako su se njih dve uputile tamo.

Ivana je živela samo sa majkom u staroj kućici od blata. Dočekale su ih sa puno sreće i ljubavi i odmah su se upustile u priču. I kako su teme tekle, došle su i do “Odakle si ti dete, iz kog sela”. Tada je usledio muk u sobi.

Kada je Ana izgovorila ime sela i gde živi u inostranstvu, ženi su se oči napunile suzama. Sa knedlom u grlu je tiho upitala: “Ko je tebi Jovo?”. Reč “tata” ju je jako rasplakala. Ustala je polako i tromo sa kreveta, zagrlila Anu i izgovorila joj: “Ja sam ti pomajka, dugo sam se zabavljala sa tvojim ocem i živela u kući gde ste vi sada, dok on nije otišao za Beč da radi”.

Tada su emocije krenule da pršte. Sećanja su preplavila staramajku. Ispod kreveta je izvadila malu kutiju od cipela, punu starih fotografija. Tada je Ana saznala mnogo o svom ocu, nije ni slutila šta će to veče sve saznati. Posle bezbroj pokazanih fotografija, žena se smirila malo, uzbuđenje je popustilo.

Ana je saznala i da je prošle godine njen otac dolazio u to selo da potraži ženu iz mladosti. 

Slučajnosti su neizbežan deo našeg života. One su događaji koji se dešavaju iznenada, bez planiranja ili očekivanja. Mogu biti dobre ili loše, male ili velike, ali svakako ostavljaju snažan utisak na nas. Neki ljudi veruju da sve što se dešava u životu ima neki smisao ili da su slučajnosti zapravo sudbinski određene.

Ponekad, slučajnosti mogu da dovedu do neverovatnih otkrića i pronalazaka.

U svakom slučaju, slučajnosti su deo života i često nam pružaju nove izazove i mogućnosti. Možda ne možemo da predvidimo šta će se desiti u budućnosti, ali treba da budemo otvoreni i spremni da se prilagodimo i iskoristimo svaku priliku koja nam se pruži.

BONUS VIDEO

Read More