Imala je 170 kilograma i JEDVA JE HODALA: Ovo je transformacija od koje smo svi ZANEMELI!

Dadilja koja je imala 170 kilograma nakon što je upala u začarani krug prejedanja, izgubila je više od polovine svoje telesne težine u zadivljujućoj, neprepoznatljivoj transformaciji.

Kler Bert, sa Novog Zelanda, rekla je da je bila „na ivici“ da „izjede sebe do smrti“ nakon što je razvila užasan poremećaj prejedanja zbog kojeg je živela od nezdrave ishrane obilnih količina hrane.

U najgorem slučaju, 28-godišnjakinja, izdvajala je 1.860 dolara na obroke za poneti u roku od dva meseca, i dnevno jela 10 hamburgera. 

Ali odlučna da jednom zauvek pređe preko svoje težine, Kler, koja je visoka 182 cm, skinula je neverovatnih 87 kilograma nakon što nije imala drugog izbora nego da se podvrgne operaciji želudca u poslednjem pokušaju spasi sopstveni život.

“Operacija mršavljenja je bila moj spas… Da nisam imala operaciju, nastavila bih da se vrtim ka dubljem mestu do tačke u kojoj bih se pojela do smrti”, rekla je Kler za “Daily Mail Australia.”

“U svom srcu znam da to nije bio lak izlaz, ali to je bila najbolja stvar koju sam ikada uradila za sebe i svoje zdravlje – konačno sam vratila svoj život.”

Dok je odrastala, Kler je rekla da su je tokom školskih godina nemilosrdno maltretirali, što je na kraju izazvalo njene poremećaje u ishrani. 

„Bila sam viša od prosečnog deteta pa sam se borila sa maltretiranjem. Prešla sam sa bulimije na anoreksiju, a onda i na prejedanje”, objasnila je ona.

“Patila sam od poremećaja u ishrani na oba kraja spektra… Poremećaj prejedanja je predstavljao glavno razaranje u mom životu.”

Rekla je da je “utonula” u mračnu depresiju nakon godina jo-jo dijete u kojoj je stalno gubila ili dobijala na težini.

U najtežim slučajevima, ona se borila sa najjednostavnijim zadacima.

„Nisam mogla da radim svakodnevne stvari poput oblačenja donjeg veša bez muke, čišćenja, hodanja na male udaljenosti i izlazaka u javnost“, objasnila je ona.

„Nisam živela, samo sam preživljavala. Osećala sam sramotu, bolovala sam fizički i psihički. Mrzela sam sebe i nisam se osećala dostojnom da budem živa. Sakrila sam se od sveta jer sam bila gadljiva sama sebi. Osećala sam se kao čudovište.”

Tako je u aprilu prošle godine podvrgnuta proceduri uklanjanja 80 odsto stomaka, što joj je na kraju spaslo život.

Trebalo joj je oko sedam meseci da smrša 97 kilograma. 

„Morala sam da izbacim hranu poput pice, hleba i pirinča, hranu sa visokim sadržajem šećera i soli i gazirana pića“, rekla je Kler.

„Imam šest malih obroka dnevno i svi moraju biti zasnovani na visokom sadržaju proteina. Zbog brzog gubitka težine, potrebno mi je što više proteina da ne bih izgubila mišiće.’

Rekla je da su njeni obroci “super osnovni”, što uključuje puno ribe i povrća, ponekad piletinu. 

Od operacije, Kler je rekla da nije osećala iskušenje da se počasti slatkim grickalicama, brzom hranom ili obrocima za poneti.

„Nisam čak ni pomislila da želim da jedem hranu koju sam jela pre operacije. Ovo je prvi put u mom životu da hrana nije kontrolisala mene ili svaku moju misao. Moj mozak je u miru. Sada jedem samo da nahranim svoje telo”, rekla je.

Kler je rekla da njena fitnes rutina sada uključuje hodanje, trčanje i odlazak u teretanu tri do četiri puta nedeljno.

“Sada sam u mogućnosti da slobodno trčim, idem u teretanu i pokrećem svoje telo kao nikada ranije. Osećam se tako dobro i zdravo, to je potpuna promena u životu”, rekla je ona.

I dok je ona potpuno druga osoba koja vodi zdraviji način života, Kler je istakla da se zbog drastičnog gubitka težine i dalje oseća nestvarno.

„Ponekad moram da se podsetim da sam smršala i da nisam devojka kakva sam bila“, rekla je.

Deleći svoju izvanrednu priču, Kler koja dokumentuje svoje iinspirativan put mršavljenja na svojoj Instagram stranici pod nazivom “Life Of A Binge Eater” – rekla je da želi da razbije predrasude oko operacije gubitka težine.

Posle operacije sam pretrpela retke komplikacije gde sam zamalo umrla. Ali ja sam sve to prošla i iostavila iza sebe. Sve bih isto ponovila da dođem do mesta gde sam danas jer verujem da ne bih uspela da smršam prirodnim putem”, rekla je ona.

Stigma dolazi od nedostatka obrazovanja o poremećajima u ishrani i samoj operaciji, i kako ona može pomoći nekome da poboljša svoj život.

„Radije bih imala operaciju i povratila svoj život nego da slušam bilo koga ko misli da sam otišala lakšim putem.

“Operacija mršavljenja je bila moje poslednje sredstvo ili bih se pojela do smrti.”

 

Read More