Ona je bila prva starleta Jugoslavije: Osvojila je Al Paćina i Bregu, a i danas je PRELEPA!

Rodila se u malom selu Lukavac kod Tuzle, a nakon što je izrasla u pravu lepoticu postala je prava svetska zvezda.

Dijana Niven Bećirović je karijeru modela započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih je postala jedna od najlepših žena sa prostora tadašnje Jugoslavije.

Za nju se moglo reći da je bila starleta u regionu. Bavila se novinarstvom, a svoju lepotu je iskoristila kako bi uradila intervjue sa brojnim slavnim ličnostima.

Printscreen/Youtube

 

Rođena je 1962. godine u siromašnoj porodici u Lukavcu kod Tuzle. Skupila je hrabrost i odlučila učini nešto što do tada nije niko – skinula se naga i pozirala je za “Startovu” duplericu.

To je izazvalo lavinu oprečnih komentara, i dok su muškarci bili oduševljeni, žene su je kritikovale i odbacivale.

Dijana Bećirović je osvajala muškarce u Jugoslaviji, ali i svetu svojim fotografijama sa naslovnih strana magazina koji su do tada bili rezervisani samo za devojke iz inostranstva. Karijeru modela je započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije.

Bila je i jedna od “Cura s Jadranske obale” u “Plejbojevom” editorijalu 1981. Slike tadašnjih YU lepotica koje su obnažene stale pred objektiv izašle su i u nemačkom izdanju Plejboja pod nazivom “Titove devojke”!

1984. godine je otišla u Italiju gde je postala model slavnih brendova kao što su “Versaće” i “La Perla”. Sredinom 80-ih odličila je da ode iz  Jugoslavije u Italiju i tad kreće njena uspešna manekenska karijera.

Radila je na “RAI” televiziji, gde je vodila jednu religioznu emisiju. Papa Jovan Pavle II joj je tri puta davao intervju. Takoše, Dijana je ostala upamćena i po tome što je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom.

Iz Rima je u SAD otišla sa Ahmetom Etergunom, producentom koji je bio zadužen za karijere najvećih muzičkih zvezda poput Rolingstonsa, Led cepelina, Reja Čarlsa i Arete Frenklin.

Petnaest godina radila je kao njegova sekretarica, i na tom mestu upoznala i zavela najveće svetske zvezde. Bila je u vezi sa brojnim slavnim ličnostima, kako sa domaće tako i sa strane scene, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino i Goran Bregović.

– Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao “Kuma”. Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego – prepričala je detalje iz odnosa sa holivudskim glumcem.

Vremenom je njegovo ponašanje počelo da joj smeta, a ona njegove naredbe nije želela da sluša.

– Počeo je da mi daje naredbe kada smo bili u noćnim provodima. Kao, “idemo odmah kući”. Odgovorim mu: “Idi ti slobodno”. Dogovarali smo naše druženje i na Siciliji. Rekla sam mu: “Staviću ti košuljicu”. Mislila sam na ludačku košulju. I neverovatno, samo dva dana posle ovog mog zezanja Al Paćino je završio na psihijatrijskoj klinici i to od posledica konstantnog stresa. Al je divan tip, ali iako ga mnogi vide kao “Kuma” ili “Skarfejsa”, ja sam ga doživela kao neopuštenu osobu. Možda čak i sa nataloženim kompleksima – rekla je Bećirovićka.

– Optužili su me da sam zamalo rasturila “Bijelo dugme”. Živela sam u Milanu i družila se sa Vladom Pravdićem, klavijaturistom “Bijelog dugmeta”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto hoće, onda i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova “Dugmeta”. A da li me je Goran “ukrao” od Vlade? Pa jeste! – ispričala je ona.

Zbog jedne večere sa Silviom Berluskonijem Bećirovićevoj su pripisivali pad italijanske vlade, zbog čega je tužila italijanske novine, a Niki Lauda, koji je bio jako ljubomoran, tukao se u baru zbog nje! Na listu njenih ljubavnika navodno su se upisali i Zdravko Čolić i Mik Džeger, a pisalo se da i da joj se Arnold Švarceneger otvoreno nabacivao.

Brojni svedoci tog vremena tvrde da se zbog Bećirovićeve raspalo “Bijelo dugme”.

Dijana Bećirović danas živi u Los Anđelesu i bavi se potpuno drugačijim poslom. Naime, ona je diplomirala na Američkom filmskom institu, a nedavno je objavila knjigu “Moja priča” u kojoj je otkrila brojne detalje iz svog života.

Ona je i dalje, uprkos godinama, u odličnoj formi, a svoje pratioce često počasti sjajnim fotografijama na društvenim mrežama.

Read More