Težak život najlepše učesnice EVRPVIZIJE: Dolazi iz Izraela, suočila se kao dete sa teškom DIJAGNOZOM, a bila je i u VOJSCI

Noa Kiril trenutno je učesnica Evrovizije za koju fanovi ovog muzičkog spektakla kažu da je najatraktivnija i najlepša

Noa Kirel, izraelska pevačica, voditeljka, glumica, tekstopisac i multitalentovana umetnica, brzo je osvojila srca publike na Pesmi Evrovizije i privukla veliku pažnju ne samo zbog svoje neosporne lepote, već i zbog svog impresivnog umetničkog putovanja uprkos svojoj mladosti.

Sa samo 22 godine, Noa je postala jedna od najpoznatijih mladih zvezda u Izraelu i šire. Njen neverovatni talenat i harizma doprineli su tome da osvoji laskavu titulu najzgodnije predstavnice na Pesmi Evrovizije.

Svoju debitantsku pesmu izdala je već s 14 godina, a s 18 je potpisala ugovor s Atlantic Recordsom, a 2020. je dobila nagradu za najboljeg izraelskog izvođača na MTV Europe Music Awards.


Međutim, lepoj i talentovanoj Noi nije sve bilo lako, a njen život nije bio samo mleko i med. Još dok je bila mala beba imala je velikih zdravstvenih problema, a sa samo dva meseca dijagnostikovana joj je teška bolest bubrega.

Inače, roditelji su joj dali ime Noya, ali nakon što se razbolela, rabin im je predložio da joj promijene ime u Noa (što na hebrejskom znači pokret) i u šali ‘prorekao’ da će biti plesačica. Iako joj se zdravlje popravilo, Noa ima samo jedan funkcionalan bubreg jer joj se drugi zbog bakterijske infekcije nikad nije razvio.

Još jedna zanimljivost vezana za ovu lepoticu je i da se 2020. pridružila izraelskoj vojsci i da je bila u vojnom bendu. Odslužila je obaveznu dvogodišnju službu i 14. februara prošle godine je časno otpuštena iz službe.


Od oktobra 2021. godine je u vezi sa izraelskim modelom i glumcem Tomerom Hakoenom.

Tekst o najzgodnijem takmičaru Pesme Evrovizije pročitajte OVDE

 

Read More