Retka fotografija iz mladosti čuvene Riske: Čuvena glumica Radmila Savićević glamurozna poput holivudskih diva

Slavnu glumicu uglavnom pamtimo po ulogama baka, pa mlađa publika uglavnom ne zna kako je ona izgledala na samom početku karijere

Glumica Radmila Savićević ostvarila je veliki broj uspešnih uloga u filmovima, serijama i, posebno, pozorištu i važi za jednu od najvećih legendi srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Međutim, većem delu publike, posebno onom mlađem, ime čuvene glumice je asocijacija na lik Ristane Riske Golubović u seriji “Srećni ljudi”, koja je reprizirana mnogo puta i kojom je ona kupila srca gledalaca za sva vremena.

Često citirana, Riska nas je šarmirala svojim opaskama i osmehom, a to je samo jedna u nizu simpatičnih baki koje uvek “isteraju svoje” koje je odigrala Radmila Savićević. Jednako harizmatična bila je u serijama “Porodično blago” i “Bolji život”, kao i u brojnim TV filmovima u kojima smo je gledali devedesetih.

Kako je Radmila Savićević izgledala u mladosti?

Međutim, pre nego što je počela da igra žene u godinama, Radmila Savićević bila je jedna od najlepših žena domaće glume.

Na društvenim mrežama pronašli smo jednu fotografiju slavne Kruševljanke iz dana kada je bila ambiciozna i mlada pozorišna glumica. U pitanju je portret za koji je pozirala dok je igrala u predstavi “Porodica Blo” iz 1952.godine, kada je imala 26 godina.

Odevena i našminkana u duhu tog vremena, u pozi u kakvoj smo uglavnom viđali svetske zvezde, Radmila je izgledala poput svojih slavnih koleginica iz Holivuda.

Čuvena glumica je, inače, najpre bila članica Kruševačkog pozorišta, potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu, a u istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, slavnog pisca i tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine.

Ipak, sredinom dvadesetog veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

Read More