Savršeni mejkap ne možemo da zamislimio bez veštačkih trepavica: Viralni trik kako da ih pravilno zalepite

Savršeni mejkap gotovo da ne možemo zamisliti bez veštačkih trepavica. I ne samo što ne možemo da zamislimo, već se, recimo mačkasti izgled očiju, veoma teško postiže bez istih. Kako bismo bez odlaska kod profesionalnog šminkera svaki put kada poželimo da istaknemo oči, donosimo nekoliko trikova kada je u pitanju pravilno lepljenje veštačkih trepavica.

Kako najlakše zalepiti jednokratne ekstenzije

Za početak veoma oprezno izvadite trepavice iz kutije, po mogućnosti pincetom. Zatim, bez lepka prislonite na oko kako biste odlučili da li im je potrebno skraćivanje. Ukoliko jeste, učinite to manjim makazama i u predelu zadnjeg dela veštačkih trepavica. Kada ste to uradili, vreme je da uvijete prirodne trepavice kako bi krajnji rezultat izgledao što prirodnije. Namažite lepak za trepavice na ekstenzije i ostavite tako 30 sekundi. Biće vam mnogo lakše ukoliko se lepak malo osuši. Poslednji korak je samo lepljenje. Savetujemo da uzmete manje ogledalo koje možete da namestite malo niže, kako biste bili u mogućnosti da spustite pogled. Trepavice prihvatite na sredinu, prstima ili pincetom, i prislonite ih na srednji deo kapka. Nakon toga, prvo zalepite prednji, a potom zadnji deo ekstenzija.

Neretko se dešava da se prednji deo, do unutrašnjeg dela oka, jednostavno nije dobro zalepio. U tom slučaju ili je neophodno da dodatno skratite veštačke trepavice ili da veoma pažljivo, najbolje tankim štapićem ili četkicom, nanesete malo lepka direktno na liniju kapka, a zatim ponovo pokušate da zalepite vrhove.

Ukoliko imate spuštene kapke savetujemo da veštačke trepvice znatno skratite i pokušate da ih zalepite od polovine kapka.

Za još „zategnutiji“ izgleda, donosimo još jedan trik. Naime, zadnji deo trepavica u ovom slušaju ne lepite na liniju kapka, već malo iznad. Ili pak, ukoliko ste ih već stavili, na gornju liniju veštačkih trepavica nanesite malo lepka i pritisnite prstom. Na taj način postigli ste željni izgled. 

Read More