Za žene preko 50 godina – Tri stajlinga koja podmlađuju: Ne treba vam nova odeća, stilistkinja pokazala cake, samo uradite ovo

Stilistkinja je otkrila 3 najvažnija modna saveta za žene starije od 50, za moderan, trendi i mladalački izgled. Obavezno ih primenite već od danas, ne zahtevaju ulaganje u potpuno novu garderobu, ali vaš izgled menjaju iz korena!

Ovo su tri najvažnija saveta stilistkinje Dirdre Nikolas, čiji YouTube kanal svakodnevno daje ženama preko 50 trikove kako da izgledaju lepše i osećaju se kao “milion dolara”!

Za žene preko 50 godina - Tri stajlinga koja podmlađuju:  Ne treba vam nova odeća, stilistkinja pokazala cake, samo uradite ovo

Profimedia

 

1. Zaboravite “vrećastu” odeću

Prvi modni savet za žene preko 50 godina je da zaborave “vrećastu” odeću. To su nekada udobni komadi koje volimo, kao što su široke suknje i haljine, ali nekad su i dukserice ili preveliki džemperi koji jednostavno nisu za žene preko 50 godina.

Dženifer Lopez

Profimedia

 

“U prevelikim, širokim komadima garderobe osećamo se udobno. Ponekad njima pokušavamo i da sakrijemo nešto što smatramo nedostatkom. Ali ne zaboravite, oko vidi samo ono što vidi. U prevodu, izgledaćete kao da imate višak kilograma ili siluetu koja je mnogo veća od stvarne”, objasnila je stilistkinja Dirdre Nikolas.

2. Pazite na boje

Već smo vam otkrili koje boje bi trebalo da nose žene starije od 50 godina tokom leta, a sada stilistkinja ima jedno upozorenje.

“Mnoge od nas imaju neku omiljenu boju, ali bi trebalo da obratimo pažnju na to kako nam stoji, posebno ako je nosimo dugi niz godina. Koža i kosa vremenom promene boju i sjaj, pa nam dojučerašnja omiljena boja više ne stoji”, rekla je ona.

3. Pronađite odeću koja ističe najbolje

Mnoge žene starije od 50 ponose se činjenicom da i dalje mogu da uđu u kvalitetne, dugotrajne komade koje su nosile pre deset godina, ili još na fakultetu. Ali, upozorava stilistkinja, samo zato što možete da uđete u neki komad garderobe, ne znači da on dobro stoji.

“Vremenom se telo menja, obline dobijaju drugačiji oblik. Možda i dalje nosite istu veličinu, ali obratite pažnju kako ta odeća stoji na bokovima, ramenima, grudima… Nemojte da nosite nešto samo zato što možete da uđete u tu odeću, već birajte komade koji zaista ističu najlepše na vama”, posavetovala je stilistkinja sve žene starije od 50 godina.

Read More