Kakav prokret: Na fotki supermodela ne zna se koja je lepša, a ona oplela, "zašto ste ih, zaboga, fotošopirali i obukli ako crne udovice"

Septembarsku naslovnicu Voga krase najveći supermodeli svih vremena – Kristi Tarlington, Naomi Kembel, Sindi Kraford i Linda Evanđelista

Kada je septembarska naslovnica Voga ugledala svetlost dana, proširila se širom sveta! Krase je najveći supermodeli svih vremena – Kristi Tarlington, Naomi Kembel, Sindi Kraford i Linda Evanđelista. Zajedno su pozirale za naslovnu stranu i progovorile o karijeri, ljubavi i porodici. “Najveće svih vremena”, piše na naslovnoj strani koja je pokrenula samo jedno pitanje – koja žena je najlepša.

I dok su mnogi samo hvalili izgled i uspehe poznatih dama, priča je dobila neverovatan preokret. Za sve je zaslužna Aleksandra Šulman, koja je bila urednica britanskog Voga od 1992. do 2017. Izjavila je da je magazin pretvorio zvezde u crtane verzije samih sebe.

 Ovo je izjava koja je preplavila mreže:

“Zašto su, zaboga, morale da budu prikazane kao plastična verzija samih sebe, obučene u sumornu odeću kao crne udovice i kompjuterski isfotošopirane da bi ispale kao crtana verzija onoga što bi glamurozna starija žena trebalo da bude?”, navela je, pa dodala: “Posebno je čudno s obzirom na to da je Vog nedavno odbacio ideju da su konvencionalne definicije lepote relevantne za izbor naslovnica. Te žene su stvarno lepe. U svojoj mladosti nadahnule su generacije žena da sanjaju”, rekla je Aleksandra.

Odjednom, na društvenim mrežama su se mnogi brzo složili s njom. “Mislim da je to prilično užasan prikaz ovih lepih žena u najboljim godinama. I kakav je jadan izgovor ne prikazati ih u svom njihovom sjaju?”, “Bilo bi lepo prikazati ih kao malo prirodnije, malo više ljudski”, “Nema ništa loše u starenju. Nema ništa loše u nesavršenosti”, “Prirodno su prelepe, ali članak bi bio mnogo inspirativniji bez fotošopa”, “Vog propada”, samo su neki od komentara korisnika. Šta vi mislite?

Read More