Ova reč je strogo zabranjena: Dadilja koju je zaposlila Kejt Midlton ovo nikako ne sme da izgovori

Koju bezazlenu reč dadilja koju je angažovala Kejt Midlton nikada ne sme da izgovori pred decom – ovo se uči u visokoj školi za dadilje koje će raditi u bogatim porodicama.

Kejt Midlton ima pomoć, u životu njene dece prisutna je uvek dadilja, a jedna od njih bila je Marija Boralo koja je godinama radila u kraljevskoj porodici. Nakon što je završila obuku na prestižnom koledžu Norland u Batu, dobila je instrukciju da ne izgovori nikada jednu reč pred kraljevskom decom.

Luiz Heren, koja je obučavala Mariju da postane dadilja u kraljevskoj porodici, otkrila je u intervjuu za Mirror da se dadilje u Norlandu uče da ne izgovaraju reč “deca”, već da se najmlađim članovima kraljevske porodice obraćaju imenom.

Norland Koledž je ustanova visokog obrazovanja koja se bavi podučavanjem dadilja kako da na pravi način brinu o deci. U ovoj ustanovi obučeno je preko 10 000 dadilja otkako je ustanova osnovana 1892. godine. Ovde se obučavaju dadilje koje rade u prestižnim porodicama, od arapskih kraljevskih porodica do holivudskih zvezda.

Dadilje takođe imaju razna pravila, a neke od njih su da deca moraju da idu na spavanje oko 19 časova, da se igraju napolju i kada je kiša i Sunce, kao i da se stalno uvodi nova hrana i ukusi.

“Norland zaista ceni podučavanje dece kroz igru. U ovoj ustanovi postoje i neki staromodni principi, ali i sjajni, na primer da deca moraju da borave više na svežem vazduhu nego sa telefonom. Dadilje se uče da je važno da motivišu decu da voze bicikl, da se igraju sa psima i da se bave baštovanstvom. Nije važno ako se deca zaprljaju dok rade sa zemljom, važno je da nauče kako da sade”, kaže Heren.

Read More