Savršene frizure za žene preko 45 godina: Uz par poteza makazama, frizer će vas podmladiti za deset godina

Ako tražite savršenu frizuru koja odgovara vašim godinama, dobra vest je da ne morate mnogo da eksperimentišete da biste pronašli onu idealnu. Imamo predloge koji će vas podmladiti za deset godina

Zrele godine donose nekoliko prednosti, od kojih je jedna da se trendovi frizura ne menjaju tako dramatično. Uz to, zrele žene su već naučile šta im odgovara, a šta ne. Frizura koju ćete izabrati, naravno, zavisi od mnogih stvari, strukture vašeg lica, stila koji negujete i ličnih preferencija. Ali postoji nekoliko univerzalnih pravila sa kojima ne možete pogrešiti.

Kratka kao Šeron Stoun

Savršene frizure za žene preko 45 godina: Uz par poteza makazama, frizer će vas podmladiti za deset godina

Foto: AP

 

Jedna od njih kaže da što ste stariji, to bi vam kosa trebalo da bude kraća. Jedan od razloga za to je i činjenica da se kosa sa godinama proređuje, gubi sjaj i može biti suva i beživotna. Ako vaša kosa i dalje ostane zdrava i sjajna kao u mlađim danima, slobodno zanemarite ovo pravilo i slobodno raspustite kosu.

Asimetrična kao Mišel Fajfer

shutterstock

Shutterstock

 

Ako ste odlučni da zadržite dugu kosu, obratite dovoljno pažnje da ona izgleda zdravo i negovano. Birajte kratke, asimetrične frizure ili dužinu brade ili ramena. Asimetrične šiške su odličan izbor jer skrivaju izražene bore na čelu i mogu da vas učine mlađim. Međutim, ako imate izuzetno tanku kosu, ova frizura nije najbolji izbor za vas. Takođe, zrelim ženama savršeno pristaju skoro sve svetlije nijanse: plava, boja meda, bakra, svetlo smeđa, pa čak i narandžasta. Tamnije nijanse će istaći sve nedostatke na licu, pa ih izbegavajte, posebno ako ste svetlijeg tena.

Punđa i lokne kao Sara Džesika Parker

Savršene frizure za žene preko 45 godina: Uz par poteza makazama, frizer će vas podmladiti za deset godina

Profimedia

 

Kratke dečačke frizure mogu učiniti da izgledate mlađe, kao i poluduga, asimetrično ošišana kosa. Ako imate nešto dužu kosu, savršeno će vam pristajati meke lokne, a ujedno će i omekšati crte lica. Kada je kosa podignuta, punđa ili rep treba da budu opušteni, sa malo više zapremine.

Read More