Prva godišnjica smrti kraljice Elizabete: Počast odao kralj Čarls, oglasili se i Vilijam i Kejt

Britanska kraljica Elizabeta bila je monarh koji je najduže vladao britanskim suverenom, a preminula je na današnji dan, 8. septembra u zamku Balmoral, dvorcu koji se nalazi u Škotskoj.

Britanska kraljica Elizabeta bila je monarh koji je najduže vladao britanskim suverenom, a preminula je na današnji dan, 8. septembra u zamku Balmoral, dvorcu koji se nalazi u Škotskoj.

Kralj Čarls odao je dirljivu počast svojoj pokojnoj majci, kraljici Elizabeti II, na prvu godišnjicu njene smrti.

Balmoral je bio omiljena kraljevska rezidencija kraljice Elizabete, odakle je simbolično Čarls i poslao poruku povodom godišnjice njene smrti.

– Obeležavajući prvu godišnjicu smrti njenog pokojnog Veličanstva i mog stupanja na dužnost, sa velikom ljubavlju se prisećamo njenog dugog života, odanog služenja i svega što je značila. I ja sam duboko zahvalan na ljubavi i podršci koju smo iskazali mojoj supruzi i meni tokom ove godine, jer činimo sve što možemo da vam svima budemo na usluzi – rekao je Čarls, a prenosi Pejdž Siks.

Princ Vilijam i princeza Kejt odali su počast preminulom monarhu na svojoj stranici na društvenim mrežama, podelivši niz fotografija kraljice na raznim kraljevskim angažmanima.

– Danas se sećamo izuzetnog života i nasleđa njenog pokojnog Veličanstva kraljice Elizabete. Svima nam nedostaješ. V & C – napisali su princ i princeza od Velsa u objavi na Instagramu.

Ne očekuje se da će se kralj Čarls i njegova supruga, kraljica Kamila, pojavljivati u javnosti i umesto toga će provesti dan „tiho i privatno“ na imanju Balmoral. Prijavljeno je da kralj navodno nije pozvao princa Harija i Megan Markl na skup kraljevske porodice povodom obeležavanja godinu dana od kraljičine smrti – uprkos tome što je par u Evropi.

Read More