Leptir frizura obara sa nogu: Devojke je obožavaju, pravi je hit na društvenim mrežama

Kosa

Printscreen/TikTok/hairtellraj

Butterfly cut frizura broji stotine miliona pregleda na TikToku, što znači samo jedno: kratka kosa doživljava veličanstveni povratak. Naše društvene mreže su preplavljene bob stilom i njegovim različitim varijacijama, kao i brojnim primerima kose ošišane iznad ramena. Polako, ali sigurno – butterfly cut postaje jedna od najzastupljenijih frizura, boreći se za prvo mesto sa bob i flob opcijama. Ovaj stil nudi slojevit pristup oblikovanju kako dugih, tako i kratkih pramenova, i ne treba da čudi što se sve više ljudi opredeljuje za takozvanu “leptir frizuru”.

Butterfly cut frizura: Kako je započeo trend?

Sve je, kao što to obično biva poslednjih godina, počelo na TikToku, i to sa dobrim razlogom. Frizeri su masovno snimali tutorijale za postizanje ove frizure, a neki od najpopularnijih videa su imali i preko 140 miliona pregleda. Razlog zašto ova šik frizura dobija ovoliko pažnje je u jednostavnoj činjenici da kosi obezbeđuje mnogo volumena u korenu i pokretljivosti, čineći je lakom za oblikovanje i održavanje, piše Wannabe magazin.

Iako je trend prvobitno postao popularan na dužim frizurama, postepeno je počeo da prelazi i na one kraće dužine, vraćajući kratku kosu u sam vrh popularnih stilova frizure. Svestran je i prilagodljiv za skoro sve tipove i dužine kose, zbog svog specifičnog bestežinskog reza i volumena – omogućavajući osobine koje većina nas želi za svoju kosu, bez obzira na to da li je duga ili kratka, tanka ili gusta.

Svi znamo da promena godišnjeg doba može da predstavlja zabavnu priliku da počnete ispočetka i obnovite se u skladu sa prirodom. Promena dolazi spolja i iznutra, počevši od vaših navika i nadovezujući se na odabir odeće, stila i, naravno, frizure.

Imajući u vidu da nas jesen čeka iza ugla, sve veći broj devojaka se opredeljuje da ošiša svoje duge i neretko oštećene letnje pramenove i isproba kraće frizure koje su lakše za održavanje. Butterfly cut je odličan izbor koji ne zahteva previše napora, a istovremeno može da predstavlja jednostavno rešenje ukoliko želite da postepeno pređete sa duge kose na frizuru srednje dužine.

Kako postići butterfly cut efekat na kratkoj kosi?

Ključ za postizanje butterfly cut frizure na bilo kojoj dužini kose ogleda se u mnogo slojeva koji služe da uokviruju lice. Tajna kraće i lagane kose je u stanjivanju krajeva radi uklanjanja težine, što stvara željeni butterfly efekat na kraćim pramenovima.

Skidanje težine sa slojevitih vrhova pomoći će vam da podignete kosu kako i postignete punoću. Da biste to uradili sami kod kuće – metoda konjskog repa je odlična opcija koja omogućava čisto i lako sečenje koje se jednostavno može ponoviti ako odlučite da se vratite na drastičniji rez.

Kako postići frizuru u kućnim uslovima?

Postarajte se da vam kosa bude mokra, a onda napravite liniju češljem preko vrha glave (odmah iza ušiju). Na taj način dobićete prednji i zadnji deo. Koristeći češalj da kosu održite glatkom, dovedite prednji deo na sredinu čela i pričvrstite ga gumicom za kosu. Uverite se da su oba konjska repa zategnuta, za početak – ne želite da vučete kosu i rizikujete da napravite neravnine i oštećenja. Ponovo upotrebite češalj da zagladite zadnji deo u visoki konjski rep blizu linije koja je predviđena za presecanje.

Čvrsto držeći prednji rep, odrežite nekoliko centimetara i uverite se da koristite prirodni pravac repa kao vodič. Nakon što skinete nekoliko centimetara sa prednjeg dela, usmerite zadnji konjski rep ka napred i odsecite istu količinu kose.

.

Read More