U dnevniku svog sina pročitala je jezivu poruku: Momentalno ga je prijavila policiji i uopšte se ne kaje

Mnogima je nezamiliva ideja da sopstveno dete prijavite policiji, ipak ova majka uradila je baš to

U dnevniku svog sina pročitala je jezivu poruku: Momentalno ga je prijavila policiji i uopšte se ne kaje

Foto: printscreen Youtube/ Good Morning America

Nikol Šubert je čistila svoj dom 2019. godine kada je naišla na dnevnik svog 17-godišnjeg sina u kojem je on napisao da je planirao da je ubije, a zatim da napadne svoju srednju školu u Vašingtonu. „Bilo je jednostavno srceparajuće. Nisam htela da znam detalje“, rekla je Nikol za Dejli mejl.

Tada je donela tešku odluku: prijavila je sina policiji. To je uradila jer je bilo mnogo učenika koje je poznavala i nije želela da budu povređeni.

„To je moje dete, ja sam ga rodila. Mnogo boli. Još uvek boli.” Takođe je rekla: „U tom trenutku nije se radilo samo o njemu i meni. Radilo se o celoj školi – stotinama ljudi, stotinama dece“.

Ova majka misli da je uradila pravu stvar za svog sina. „Verujem da sam spasila živote. Ako postoji šansa da se spase makar jedna osoba, jedno dete, mislim da je vredno toga“, rekla je Nikol. Njen sin je uhapšen i priznao je krivicu za krivično delo pretnje bombom. Prošao je mentalnu evaluaciju i završio program rehabilitacije i društveno korisnog rada. S obzirom da su masovne pucnjave u porastu, Nikol se nada da će i drugi roditelji učiniti isto. Roditeljima daje još nekoliko reči mudrosti: „Očigledno je da ne možemo stalno da kontrolišemo postupke naše dece. Koji mogu? Ali postoje znaci da nešto nije u redu – zašto se ponaša čudno? Zašto? Zašto je takav prema sebi?”

Read More