Moćne večernje vežbe: Lake, a efektne, možete ih raditi ležeći u krevetu

Ne treba vam nikakva oprema…

Nakon celodnevnog sedenja ili stajanja na poslu, naše telo je umorno i scrpljeno, ali to ne znači da samo treba da legnete u krevet i zaspite. Mišići su vam napeti, a u sled nagomilanog stresa često ne možete da se opustite i zaspite, zar ne? Koliko puta ste imali nesanicu, prevrtali se po krevetu i pokušavali da utonete u san? Postoji jedno jednostavno rešenje- uradite vežbe opuštanja koje će vaše telo osloboditi napetosti, rasteretiti kičmu i zglobove. Ne treba vam nikakva oprema, nećete se preznojiti, a vežbe možete raditi i na krevetu!

“Poza mačka”

Stanite “četvoronoške”, tj. oslonite se rukama i nogama o krevet, poput mačke. Kao što one nakon dužeg ležanja podignu kičmu uvis, uradite i vi tak,kao da pravite most, istežući ceo kičmeni stub. Nakon toga, u istom položaju isturite grudi nadole, tako da vam zadnjica bude isturena. Na kraju ostavite zadnjicu uvis, a ruke spustite ravno ispred sebe, kao mačka kad isteže prednje noge.

“Krugovi”

Lezite na leđa i savijte noge u kolenima. Vrtite ih u krug, podižući od kreveta ka grudima i obrnuto.

vežbanje

Shutterstock

 

“Noge u stranu”

Lezite na leđa, noge su savijene u kolenima. Okrenite samo noge prvo u jednu stranu, ne pomerajući gornji deo tela, ostanite nekoliko sekundi u tom položaju, a zatim ih okrenite u drugu stranu. Ovo je sjajna vežba za donji deo kičme. 

Istezanje u turskom sedu

Sedite u turski sed. Podignite levu ruku uvis i ispružite je ka desnoj strani tela tako da osetite istezanje bočnih mišića kičme. Ponovite sa drugom rukom u drugu stranu. U svakom položaju ostanite po nekoliko sekundi, piše Sensa.rs.

Bonus video:

Read More